Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МФЦА і Nasdaq уклали технологічну операцію

Понеділок, 29 травня 2017 15:45

Сьогодні Міжнародний Фінансовий Центр «Астана» (МФЦА) і Nasdaq Inc підписали угоду про спільний розвиток та просування нової казахстанської біржі МФЦА, запуск якої планується в кінці 2017 року, повідомляє Хабар 24.

Очікується, що спочатку на біржі AIX буде здійснюватися торгівля акціями з фіксованим доходом, а на наступних етапах - іншими класами активів.

В рамках угоди на новій біржі планується використовувати систему обробки і зведення заявок Nasdaq Matching Engine. До офіційного застосування ця технологія пройде кілька етапів тестування і перевірок, повідомляє прес-служба МФЦА.

Nasdaq Matching Engine - це найпоширеніша система обробки та відомостей заявок в світі, що поєднує ефективну продуктивність з широкими функціональними можливостями для бізнесу. Nasdaq також продовжить надавати біржі МФЦА технічну підтримку після запуску майданчика.

Як зазначив Керуючий МФЦА Кайрат Келімбетов, Nasdaq Matching Engine вважається кращою торговою платформою в світі і відрізняється від інших широким спектром пропозицій в плані безпеки і функціональності. «МФЦА вітає співпрацю з Nasdaq по створенню біржової інфраструктури країни», - сказав він.

За словами виконавчого віце-президента, керівника за ринковими технологіями Nasdaq Ларс Оттерсгарда, для Nasdaq велика честь внести свій вклад в новітню біржову інфраструктуру, яку створює МФЦА для Казахстану і пов'язаних з ним міжнародних ринків. «Використовуючи фінансову платформу Nasdaq, біржа МФЦА буде працювати за інноваційною технологією, що дозволяє стандартизувати і уніфікувати операції в поєднанні з гнучкістю для підвищення конкурентоспроможності на стрімко розвиваючому міжнародному ринку. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з МФЦА і готові надати підтримку в цьому новому напрямку», - зазначив він.

Біржові технології Nasdaq, включаючи системи торгівлі, клірингу, центрального депозитарію цінних паперів (CSD) і моніторингу ринків, застосовуються на 90 ринках Америки, Європи, Азії, Австралії, Африки, Близького Сходу і країн Карибського басейну.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%