Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан може змінити свої зобов'язання по скороченню видобутку нафти - ТВ

Середа, 31 травня 2017 11:15

Казахстан може змінити свої зобов'язання по скороченню видобутку нафти. Про це міністр енергетики РК Канат Бозумбаєв розповів в інтерв'ю телеканалу «Астана», повідомляє Tengrinews.kz.

Відзначається, що про це міністр домовився зі своїм колегами із Саудівської Аравії і Росії у Відні на зустрічі ОПЕК і країн, що не входять в картель. Бозумбаєв пояснив, що план по скороченню видобутку на 20 тисяч барелів на добу може коригуватися з урахуванням видобутку на Кашагані. Як уточнив міністр, це станеться вже у вересні цього року.

«Я своїм колегам сказав, це в першу чергу міністри енергетики Саудівської Аравії і Росії, що у вересні у нас видобуток нафти виросте, тому що у нас є Кашаган. Тому ми змінимо цей план видобутку. Тобто ми домовилися, коли виросте Кашаган, ми свої зобов'язання поміняємо, вони погодилися на це. Нам поставили полегшені умови», - телеканал цитує слова міністра енергетики.

Нагадаємо, в листопаді минулого року у Відні країни ОПЕК і ті, які не входять в картель, домовилися про скорочення видобутку нафти. Угода була розрахована на півроку, тому на минулому тижні зустріч відбулася знову. На цей раз рішення продовжили на дев'ять місяців. За умовами Казахстан знижує видобуток на 20 тисяч барелів на добу. Як пояснив Бозумбаєв, якби країни відмовилися скорочувати обсяги, ціна на нафту впала б до 30 доларів за барель, що для багатьох є невигідним.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%