Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У місті-супутнику Астани не працює каналізація за 4 млрд тенге

Середа, 31 травня 2017 11:45

Селище пропахло фекаліями, люди сидять без води.

Жителі селища Косши, міста-супутника Астани, дивуються: у них немає води і не працює каналізація. У 2010 і 2015 роках тут проводили труби для забезпечення селища елементарними благами цивілізації. На це було витрачено 3 млрд 490 млн тенге з державного бюджету, повідомляє informБЮРО.

Нещодавно поряд з селищем звели новий житловий комплекс «Лісова поляна». Це 56 п'ятиповерхівок. Всі їх «врізали» в систему водопостачання і каналізації Косши, яка не була розрахована на такі навантаження.

Посёлок Косшы заливает нечистотами

Тепер косшинци в більшості своїй сидять без води, а вздовж дороги у них плавають фекалії, селище пропахло стоками.

«У житловому комплексі населення мало не більше, ніж в нашому приватному секторі. А компанія «АльянсСтройІнвест», яка будувала будинки комплексу, «врізалася» в нашу каналізаційну насосну станцію, хоча для ліснополянців повинні були тягнути 3 кілометри труб до очисних споруд. Але вони заощадили собі 300 мільйони. Станція не витримує такого навантаження, відбуваються пориви, - розповідають місцеві жителі. - Тепер через це по всім Косши проблеми. Кожен день у нас каналізація йде через верх. Були випадки, коли цокольні поверхи будинків повністю затоплювало».

Приблизно така ж ситуація і з водопроводом - труби є, а води немає. На реконструкцію мереж водопостачання з 2010 року було виділено 965 млн тенге, проте лише 10 з 92 вулиць фактично отримують воду, інші купують п'ятилітровими бутлями.

Канализационная система пос. Косшы

Виконуюча обов'язки заступника акіма Косшинского сільського округу Салтанат Мухаметжанова тільки повідомила, що по приватному сектору питання вирішується. У акіматі ж заявили, що акім знаходиться у відрядженні, а його заступник звільнився, тому зустрітися з жителями селища і прокоментувати ситуацію просто нікому.

У Шардарінському районі ЮКО каналізаційна система, на будівництво якої витратили мільярд тенге, сьогодні використовується лише на 30%. Будинки жителів району до неї не підключено, та й сама система дає збої.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%