Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономрозвитку РФ прогнозує нульове зростання пенсій до 2035 року

Середа, 31 травня 2017 10:45

Доходи російських громадян повернуться до докризового рівня лише у 2022 році, однак пенсії не повернуться і до 2035 року, повідомляє РІА Новини з посиланням на газету «Ведомости» і на прогноз Мінекономрозвитку.

За даними газети, в цільовому варіанті макропрогнозу Мінекономрозвитку, розрахованого до 2035, передбачається підвищення економічного зростання Росії до темпів вище середньосвітових, а зростання пенсій в найближчі двадцять років дорівнює практично нулю.

Відповідно до документа, підвищувати темп зростання економіки країни в цільовому варіанті рекомендується за рахунок збільшення числа зайнятого населення, а також за допомогою підвищення як продуктивності праці, так і активності в інвестиційному середовищі. Видання підкреслює, що відповідно до демографічних показників, наданих в документі, підвищення пенсійного віку - до 63 років для жінок і до 65 для чоловіків - має привести до зростання зайнятості.

У той же час «Ведомости» відзначають, що реформа, виражена в підвищенні пенсійного віку, призведе до різкого падіння рівня пенсій: вся справа в тому, що їхнє ставлення до зарплати впаде з поточних 35% до 22%. Виконання плану підвищення темпів зростання економіки призведе до того, що п'ята частина населення країни не тільки нічого не виграє, але, навпаки, тільки втратить від цього: їх доходи скоротяться в порівнянні з іншими.

Що стосується зарплат і доходів, то в найближчі двадцять років вони будуть рости повільніше, ніж економіка, зростання якої, відповідно до документа, теж буде незначним. Якщо реформи будуть успішно реалізовані, тоді економічне зростання має скласти 3,5% до 2026 року, після цього воно трохи сповільниться, однак в Мінекономрозвитку сподіваються, що на той час світове зростання буде нижче. З прогнозу випливає, що реальні доходи громадян, які впали на 10 відсотків за останні три роки, досягнуть докризового рівня лише до 2022 року.

Якщо порівнювати з 2016 роком, то доходи за двадцять років збільшуються на 55%, реальні зарплати - на 56,5%, економіка - на 78%, а пенсії - всього на 2,5%. У МЕР прогнозують, що зростання пенсій почнеться в 2024 році, до 2022 року в реальному вираженні вони будуть скорочуватися. Таким чином, навіть до 2035 року пенсії будуть на чотири відсотки нижче докризових показників 2013 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%