Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

WP: США можуть повернути Росії дипвласність без недоторканності

Четвер, 01 червня 2017 10:45

Адміністрація президента США Дональда Трампа при вивченні питання про повернення Росії заарештованої раніше дипломатичної власності розглядає можливість позбавлення цих приміщень дипломатичної недоторканності, повідомляє РІА Новини з посиланням на Washington Post і на джерела, знайомі з ситуацією.

«До того як прийняти остаточне рішення з приводу того, чи дозволити росіянам знову зайняти приміщення, адміністрація адміністрація вивчає можливі обмеження діяльності росіян всередині, в тому числі зняття дипломатичної недоторканності з власності», - пише газета.

За даними видання, якщо приміщення втратять недоторканність, вони будуть вважатися звичайними будівлями і американські правоохоронні органи зможуть отримати туди доступ.

Як повідомляє газета, адміністрація Трампа відмовилася від ідеї пов'язувати можливість повернення Росії дипломатичної власності в штатах Меріленд і Нью-Йорк з наданням землі під генконсульство США в Петербурзі. За даними видання, держсекретар Рекс Тіллерсон ще в середині травня повідомив про таке рішення глави МЗС Росії Сергія Лаврова.

Адміністрація президента США Барака Обами в кінці грудня 2016 року ввела пакет антиросійських санкцій через «втручання у вибори» і «тиск на американських дипломатів», що працюють в Росії. Серед іншого, США закрили доступ до двох житлових комплексів - так званих заміських «дач» постпредства Росії в Нью-Йорку і посольства Росії у Вашингтоні, які є російською дипломатичною власністю. У середу помічник російського президента Юрій Ушаков, коментуючи арешт російської власності в США, заявив, що Москва враховує внутрішні труднощі президента США Дональда Трампа, але без реакції це не залишить, якщо Вашингтон нічого не зробить.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%