Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ООН і світові лідери розчаровані рішенням Трампа

П'ятниця, 02 червня 2017 08:45

Рішення з питань клімату американського лідера засмутило також представників бізнесу та екс-президента США, пише Корреспондент.net.

Офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив, що в організації розчаровані рішенням президента США Дональда Трампа вийти з Паризького угоди по клімату.

«Рішення США вийти з Паризького угоди по клімату є великим розчаруванням для глобальних зусиль по скороченню викидів парникового газу і забезпечення глобальної безпеки», - йдеться в заяві Дюжарріка.

За його словами, «вкрай важливо, щоб США залишалися лідером з екологічних питань».

Реакція одного з авторів Паризької угоди - Барака Обами - послідувала ще в той момент, коли Трамп виступав у Вашингтоні.

«Навіть якщо ця адміністрація приєдналася до невеликого числа держав, які заперечують майбутнє, я впевнений, що наші держави, міста і підприємства активізуються і зроблять навіть більше, щоб грати провідну роль і сприяти збереженню єдиної планети, яка у нас є, для майбутніх поколінь», - заявив екс-президент США.

Глава Європарламенту Антонію Таяні зазначив, що «паризьку угоду потрібно поважати» і діяти вона буде за участю або без участі адміністрації Трампа. Він підкреслив, що «це рішення зашкодить США і планеті».

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель відразу після виступу Трампа зателефонувала президенту США по телефону і висловила жаль у зв’язку з рішенням Вашингтона вийти з угоди по клімату. Також своє розчарування висловили президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей, глава уряду Канади Джастін Трюдо.

За інформацією речника уряду ФРН Штеффена Зайберта, Меркель і Макрон домовилися, що їхні країни «беруть на себе подальші ініціативи, щоб сприяти успіху угоди по клімату».

Розчарування висловили і деякі представники великого бізнесу. Так, глава компаній Tesla Motors і SpaceX американець Ілон Маск повідомив, що більше не буде працювати консультантом в радах при адміністрації США.

Таку ж позицію висловив глава однієї з найбільших американських компаній The Walt Disney Company Роберт Ігер заявивши, що припиняє роботу в раді при президенті США в знак протесту проти виходу країни з Паризької угоди по клімату.

Нагадаємо, Трамп оголосив про вихід США з Паризького угоди по клімату, так як воно економічно невигідно для країни.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%