Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Національний орган по стандартизації може бути створений в Казахстані

Вівторок, 13 червня 2017 15:43

У Казахстані триває робота над проектом закону «Про стандартизацію». Ухвалення цього документа дозволить створити умови для поліпшення якості казахстанської продукції та послуг. В якості оператора цього процесу також планується ввести в систему Національний орган зі стандартизації. Про це на брифінгу в СЦК розповів голова Комітету технічного регулювання та метрології Міністерства з інвестицій та розвитку РК Галимжан Дугалов, передає Today.kz.

"Прийняття даного законопроекту призведе до створення умов для правового регулювання відносин у сфері стандартизації, створення національної системи стандартизації, заснованої на міжнародній моделі, підвищення ролі національних стандартів, створення умов для розвитку якості продукції, процесів та послуг, стимулювання впровадження інновацій та трансферту технологій, а також підвищення конкурентоспроможності національної продукції ", - сказав глава комітету.

Відзначимо, що в межах договорів з ЄАЕС і СОТ технічне регулювання та стандартизація в Казахстані повинніврегульовуватися різними законодавчими актами: в обов'язковому порядку чинним законодавством "Про технічне регулювання" і добровільно через передбачений законопроект "Про стандартизацію".

Також Дугалов додав, що найбільш часто питань по майбутньому закону пов'язані з формуванням національної системи стандартизації. У ній будуть чітко визначені цілі, принципи стандартизації, компетенція і процедури взаємодії суб'єктів цього процесу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%