Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: «Газпром» і OMV обговорюють можливість відродження «Південного потоку»

Вівторок, 13 червня 2017 17:09

Австрійська OMV і російський «Газпром» обговорюють можливість відродження проекту газопроводу «Південний потік», пише РИА Новости з посиланням на газету Der Standard.

Росія не розглядає повернення до проекту «Південний потік», заявив Новак

Росія в грудні 2014 року через неконструктивну позицію ЄС оголосила про припинення роботи по "Південному потоку", який повинен був пройти по території Болгарії, Сербії, Угорщини, на користь нового газопроводу по дну Чорного моря в бік Туреччини ( "Турецький потік") .

"Основним бенефіціаром планів реанімації "Південного потоку" могли б стати OMV і Австрія в якості газового хаба", - пише Der Standard, пояснюючи, що це вигідно країні, оскільки транзит російського газу в Європу в разі будівництва "Південного потоку" піде через австрійський газовий хаб Баумгартен.

За даними газети, Австрія має намір вступити в гру напередодні початку реалізації другого етапу "Турецького потоку", який передбачає будівництво двох ниток магістрального газопроводу по дну Чорного моря потужністю 15,75 мільярда кубометрів газу кожна. Перша нитка передбачена для поставок газу безпосередньо на турецький ринок, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи.

"На другому етапі розглядається подвоєння потенціалу "Турецького потоку". OMV передбачає, що російський газ другої нитки "Турецького потоку" піде через системи газопроводів в Болгарії, Сербії та Угорщини до Австрії в хаб Баумгартен."Газпром", як повідомляється, готовий газ OMV продати", - наголошується в публікації.

При цьому видання підкреслює, що ні від австрійської влади, ні від керівництва місцевої нафтогазової компанії підтвердження цієї інформації отримати не вдалося.

"Не дивно. Реалізація цих планів матиме не тільки економічно далекосяжні наслідки, але також і геополітичні. До тих пір, поки все не буде підписано і запечатано, дотримується найвищий рівень секретності", - йдеться в статті.

Раніше про можливість відновлення проекту заявляли ряд європейських країн, в тому числі Угорщина і Болгарія. Однак в Міненерго підкреслювали, що Росія не розглядає можливість повернення до "Південного потоку".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%