Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Дональд Трамп не перебуває під слідством спеціального прокурора – адвокат президента США

Понеділок, 19 червня 2017 09:45

Президент США Дональд Трамп не перебуває під слідством спеціального прокурора, призначеного очолити розслідування справи можливого втручання Росії в американські вибори та можливого перешкоджання правосуддю з боку президента. Про це в неділю сказав один з приватних адвокатів Трампа Джей Секулов, що протирічить попереднім словам президента в його твіттері. Секулов заявив про це в інтервю каналам CNN та NBC, пише Голос Америки.

Колишній директор ФБР Роберт Мюллер був призначений спеціальним прокурором для проведення розслідування справи можливого втручання Росії в американські вибори минулого року та звязки оточення президента Трампа з Кремлем. Роберт Мюллер має також встановити, чи перешкоджав Трамп правосуддю, коли звільнив екс-директора ФБР Комі, коли той очолював розслідування цієї справи. За словами Комі, він був звільнений після того, як відмовився припинити розслідування звільненого радника з нацбезпеки Флінна, про що, за його словами, його попросив у приватній розмові президент Трамп. Як стверджував на слуханнях у Сенаті Комі, президент також просив у нього лояльності.

Коментуючи ситуацію у твіттері в пятницю Трамп написав: «Я перебуваю під слідством відносно звільнення Директора ФБР, яке веде людина, яка сказала мені звільнити Директора ФБР. Полювання на відьом!». Слід зазначити, що розслідування проводить Роберт Мюллер, хоча і призначений він був Робом Розенстайном, який за твердженням президента, і рекомендував йому звільнити Комі.

Адвокат Трампа Секулов каже, що твіт президента був лише реакцією на статтю в Washington Post, в якій, з посиланням на неназвані джерела, йдеться про те, що Мюллер працює над тим, щоб встановити, чи перешкоджав Трамп правосуддю, коли звільнив Комі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%