Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія і Китай готові звіряти плани в галузі податків і аудиту

Понеділок, 19 червня 2017 10:45

Росія та Китай готові координувати свої плани в галузі податкового законодавства, аудиту та рейтингових агентств, заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов, відкриваючи двосторонній діалог глав мінфінів двох країн, яка, так само як і зустріч глав мінфінів і центробанків країн БРІКС, проходить у понеділок в Шанхаї, пише РИА Новости.

"Росія та Китай вийшли на новий рівень співпраці. В той же час ми бачимо, що є ще потенціал для розвитку: це координація наших планів і політик в галізі "двадцятки", координації наших підходів і позицій в межах засідання країн-членів БРІКС. Досить багато можливостей для посилення обміну в частині фінансових питань - це і зближення податкового законодавства, і питання аудиту, і питання рейтингових агентств ", - сказав Силуанов, відкриваючи зустріч.

Він також заявив, що Росія готова працювати і в частині реалізації ініціативи Китаю зі створення інфраструктури нового "Шовкового шляху". "Ми маємо намір працювати в цьому напрямку спільно з  міністерства фінансів і по лінії банків економічного розвитку - я маю на увазі, в межах Євразійського економічного союзу", - сказав він.

"У Пекіні ми затвердили добровільні принципи фінансування цієї ініціативи і впевнений, що вони послужать нам основою для подальшого нарощування як нашого діалогу на рівні міністерства фінансів, так і в межах урядів і на рівні наших лідерів", - додав глава російського Мінфіну.

"З часу нашої останньої зустрічі завдяки безпосередньому активному залученню наших міністерств запущено і працює операційна діяльність двох фінансових інститутів. Це Азіатський банк інфраструктурних інвестицій (ABII) і Новий банк розвитку ("Банк БРІКС"). Ми готові активно розглядати спільні проекти цих банків на території наших країн. Нас цікавить і активізація роботи цих фінансових інститутів безпосередньо в Росії. У нас є пропозиції, які будуть цікаві акціонерам банку ", - додав Силуанов.

Новий банк розвитку (НБР) зі штаб-квартирою в Шанхаї був створений країнами БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка) в липні 2014 роки для фінансування проектів у галузі інфраструктури та сталого розвитку  його членів та інших країнах, що розвиваються. У квітні 2016 року рада директорів НБР схвалив сім проектів, що мають на увазі надання фінансування в розмірі понад 1,5 мільярда доларів. У поточному році банк розраховує ухвалити близько 15 проектів на суму 2,5-3 мільярда доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%