Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: «Північний потік-2» може залучити фінансування від китайських банків, РФ

Четвер, 22 червня 2017 11:45

Оператор будівництва газопроводу «Північний потік» Nord Stream 2 AG обговорив з китайськими банками можливість залучення довгострокового фінансування для реалізації проекту, пише газета «Ведомости» з посиланням на джерело, близьке до одного з учасників проекту та федерального чиновника, пише РИА Новости.

«Північний потік-2» підвищить енергобезпеку Європи, вважає глава Shell.

Представник Nord Stream 2 AG повідомив, що компанія активно взаємодіє з консультантами-кредиторами і готує інформаційний пакет для потенційних кредиторів. Вихід з ним на фінансові ринки передбачається в найближчі місяці, зазначає видання.

Сенат США в минулий четвер схвалив законопроект, який передбачає нові санкції проти Росії. Зокрема, пропонується скоротити максимальний термін ринкового фінансування російських банків, що знаходяться під санкціями, до 14 днів, а компаній нафтогазового сектора - до 30 днів. Проект також передбачає можливість санкцій проти осіб, які мають намір вкласти понад п'ять мільйонів доларів за рік або мільйон доларів одноразово в будівництво російських експортних трубопроводів або надати проектам послуги, технології, надати інформаційну підтримку.

 

В кінці квітня Nord Stream 2 AG і європейські партнери підписали угоду про фінансування "Північного потоку-2". П'ять європейських компаній зобов'язалися надати довгострокове фінансування в обсязі до 50% від загальної вартості проекту, що оцінюється в 9,5 мільярда євро. Внесок кожної з п'яти компаній складе близько 950 мільйонів євро. При цьому Nord Stream 2 планує залучити 70%, або 6,65 мільярда євро, на будівництво газопроводу в рамках проектного фінансування.

"Газпром" зазначав, що партнери по "Північному потоку-2" - Shell, OMV, Engie, Uniper і Wintershall - видадуть компанії Nord Stream 2 AG кредити за ставкою 6% річних до 2019 року. Сам "Газпром" профінансує Nord Stream 2 на тих же умовах. На початку червня партнери уклали угоду: у разі незалучення або недостатнього залучення проектного фінансування партнери нададуть Nord Stream 2 кредит в розмірі до 6,65 мільярда євро за ставкою EURIBOR + від 5,75% до 6,75% річних (залежно від обсягу фінансування ).

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з "Північним потоком".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%