Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані з’явився новий Медіасоюз

Четвер, 29 червня 2017 17:06

У день казахстанської журналістики група відомих медіауправленцев і журналістів країни оголосила про створення громадської організації "Медіа-Союз Казахстану", передає кореспондент Tengrinews.kz.

Перші загальні збори засновників спілки відбулося 28 червня.

Як відзначили учасники, створення громадської організації "Медіа-Союз Казахстану" визначено потребою об'єднати учасників інформаційного простору в єдине консолідоване професійне співтовариство. Його діяльність буде спрямована на зміцнення професійного потенціалу журналістів і журналістської професії.

Арманжан Байтасов, Ерлан Бекхожін, Ерлан Карін, Арман Шура, Шамшідін Паті, Нурторе Жусіп, Нуржан Мухмеджанова, Батир Казибаев, Дана Орманбаева, Айдар Жумабаєв, Віктор Кияниця,

Михайло Дорофєєв, бейбі Алібеков і Аскар Умаров стали засновниками союзу.

Крім юридичної консультації з різних галузей права і забезпечення кваліфікованих послуг і створення Комітету медіа-медіації, робота якого буде спрямована на врегулювання спорів у випадку судових позовів на журналістів і ЗМІ, Медіа-Союз Казахстану організовує громадське обговорення пропозицій щодо забезпечення свободи думки, слова та інформації , плюралізму, розвитку незалежності ЗМІ, удосконалення їх діяльності для подальшого налагодження діалогу з державними установами для внесення поправок до законів, закон давальний акти, постанови через активну участь представників союзу в різних робочих групах, комітетах, радах.

Для розвитку додаткової професійної журналістської освіти Медіа-Союз Казахстану планує організацію та проведення різного роду семінарів, тренінгів, курсів як для представників ЗМІ, так і для студентів, що навчаються на факультетах журналістики або з інших суміжних напрямках, але планують пов'язати своє майбутнє з журналістикою. Для обміну досвідом та реалізації спільних проектів планується співпраця з професійними організаціями різних країн в галузі медіа.

У вересні планується проведення першого з'їзду Медіа-Союзу Казахстану, на якому будуть обрані члени правління і обговорені основні напрямки діяльності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%