Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Довіра до Путіна серед республіканців у США зростає - опитування

Четвер, 17 серпня 2017 15:40

Протягом останніх двох років популярність президента Росії Володимира Путіна серед членів Республіканської партії в США подвоїлася.

Про це повідомляє видання Politico, з посиланням на результати опитування, проведеного Pew Research, пише Голос Америки.

Кількість республіканців, які довіряють Володимиру Путіну, зросла вдвічі із 17% у 2015 році, коли Дональд Трамп розпочав свою президентську передвиборчу кампанію, яка вважалася прихильною до Москви, і сьогодні становить 34%.

Хоча більшість американців далі сприймають Росію негативно, загальна популярність Москви все ж таки збільшилась у порівнянні з 2014 роком, коли Росія анексувала Крим. За результатами опитування, 29% американців тепер мають позитивне уявлення про Росію у порівнянні з 19% три роки тому.

Проте явно спостерігається поділ по партійній лінії, в той час, як різні комітети в Конгресі та федеральні слідчі розслідують справу ймовірного втручання Росії у вибори в США 2016 року, включно з хакерськими атаками на електронне листування демократів. Слідчі намагаються встановити, чи були будь-які зв’язки з Росією та передвиборчим штабом Дональда Трампа. Сам президент називає розслідування «обманом».

Як вказують дані опитування, на відміну від республіканців, підтримка Путіна серед демократів відносно незначна і складає всього 13%.

61% демократів вважають Росію головним ризиком для національної безпеки США, у той час, як серед республіканців таку думку поділяють лише 36%.

Опитування було проведено серед 1 505 американських громадян від 16 лютого до 15 березня. Похибка вибірки становить 3%.

«Ми бачимо відносну зміну серед республіканців в тому, що вони тепер набагато прихильніше ставляться до Росії», - зазначила старший дослідник при Pew Research Center Марґарет Вайс, додавши, що зміна «досить значна».

Вона наголосила, що ідеологічний поділ наявний і в інших країнах. Правого нахилу громадяни Італії, Греції та Австралії також більш позитивно ставляться до Путіна, - каже Вайс.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%