Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ Росії відкликав ліцензію у банку «Північно-Східний альянс»

Понеділок, 21 серпня 2017 10:45

Банк Росії з 21 серпня відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у московського банку "Північно-Східний альянс" (СВА), говориться в повідомленні регулятора, пише РИА Новости.

За даними регулятора, банк виявився нездатним своєчасно виконувати зобов'язання перед кредиторами, тому в діяльності банку виникли підстави для здійснення заходів щодо запобігання банкрутству і реальна загроза інтересам його кредиторів.

"Бізнес-модель АКБ" СВА "(АТ) була орієнтована на обслуговування інтересів його власників і носила виражений кептивний характер. Високоризиковане кредитування позичальників, прямо або побічно пов'язаних з кінцевими бенефіціарами кредитної організації, і які не здійснюють реальну діяльність, призвело до утворення на балансі кредитної організації значного обсягу "неробочих" активів ", - йдеться в повідомленні.

При цьому банк систематично занижував величину прийнятого кредитного ризику та ухилявся від виконання вимог наглядового органу про формування резервів на можливі втрати, адекватних прийнятим ризикам, шляхом "технічної" трансформації активів, відзначає регулятор. Банк Росії неодноразово застосовував відносно банку "Північно-Східний альянс" заходи наглядового реагування, головним чином пов'язані з деформуванням резервів на можливі втрати за різними активами.

Пояснюється, що відсутність у власників банку намірів здійснювати реальні заходи щодо стабілізації фінансового становища кредитної організації свідчить про безперспективність подальшої діяльності банку. У банк призначено тимчасову адміністрацію.

За величиною активів, згідно з даними ЦБ, банк на 1 серпня займав 250-е місце в банківській системі РФ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%