Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Блокада Катару не відбилася на експорті газу, Росія

Середа, 30 серпня 2017 13:30

Блокада Катару не відбилася на постачанні газу в інші країни, в тому числі в ті, які організували блокаду; крім того, ізоляція відкрила для держави нові можлдивості для внутрішньої економічної діяльності, заявив глава МИД країни Мохаммед бен Абдуррахман Аль Тані, пише РИА Новости.

"Ми вважаємо все юридичні норми у сфері укладання всіх юридичних угод і не припинили політику газопостачання, зокрема, країн, які організували блокаду. Це ще одне підтвердження того, що Катар повністю прихильний всім взятим на себе зобов'язанням. Ми знаємо, що Катар - головна країна, яка займає перше місце у видобутку та експорті газу в світ ", - сказав він за підсумками переговорів з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

За словами МІД Катару, "правильний економічний курс може мінімізувати наслідки блокади".

"Ми можемо впевнено сказати, що катарський народ не дуже постраждав від економічної блокади.Не існує нестачі товарів народного споживання.У фінансовому секторі все також розвивається досить стабільно.Крім того, ми бачимо, що блокада стала збуджувальним фактором для багатьох представників фінансових та інших економічних з'явилися нові можливості для розвитку внутрішньої економічної діяльності ", - зазначив він.

Конфлікт між Дохою та "арабською четвертою" розірвався у червні після того, як Саудівська Аравія, Єгипет, Бахрейн та ОАЕ обізвали Катар в підтримку тероризму та втручання у регіон, розірвали з ним дипломатичні відносини та закрили сухопутні й повітряні кордони. До рішення пізніше приєднався ряд інших держав. Кувейт виступив посередником у врегулюванні конфлікту, але досі країнам не вдалося подолати розбіжності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%