Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У «ФК Открытие» розповіли про ситуацію в офісах банку, Росія

Середа, 30 серпня 2017 13:40

Офіси банку "Открытие" працюють в штатному режимі по всій країні, банк продовжує обслуговувати клієнтів і виконує всі зобов'язання, повідомили РИА Новостям в банку.

"Офіси банку "Открытие "працюють в штатному режимі по всій країні. Ми продовжуємо обслуговувати клієнтів і виконуємо всі зобов'язання, в тому числі видаємо готівку грошові кошти в офісах і банкоматах в потрібному обсязі", - сказали в прес-службі банку "Открытие".

На поточний момент у банку "Открытие" понад 400 офісів по всій країні, уточнили в банку.

Кореспондент РИА Новостей зайшов у два офіси банку і переконався, що новина про санацію банку не підштовхнула його клієнтів до паніки - у відділеннях було практично порожньо. Однак все ж клієнти банку цікавилися ситуацією - у відділенні на Зубовскому бульварі кореспондент почув, як клієнт банку розпитує операціоніста про поточну ситуацію.

ЦБ РФ у вівторок оголосив про заходи з порятунку банку "ФК Открытие", до недавнього часу входив в топ-6 найбільших в Росії, а після розпочатого в червні різкого відтоку коштів клієнтів перейшов на восьме місце. Це буде перша санація з використанням нового механізму - Банк Росії, вклавши кошти створеного в цьому році Фонду консолідації банківського сектора, стане головним акціонером "ФК Открытие".

Ще однією важливою відмінністю є те, що регулятор, взявши банк під управління і ввівши тимчасову адміністрацію, не ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Банк "Открытие" був сформований в результаті інтеграції більш ніж 10 банків різного масштабу. Клієнтська база об'єднаного банку налічує понад 30 тисяч корпоративних клієнтів, 165 тисяч клієнтів малого бізнесу і близько 3,2 мільйона фізосіб. Ключовим акціонером банку є "Открытие Холдинг", який володіє 66,64% акцій, що голосують. За даними РІА Рейтинг, на 1 серпня банк "ФК Открытие" посідав восьме місце в списку російських банків за розміром активів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%