Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нацбанк Казахстану випустив «монету добробуту»

Середа, 30 серпня 2017 14:40

Національний банк Республіки Казахстан випустив в обіг колекційну біколорную монету "Монета добробуту" ("Черепаха") номіналом 100 тенге, передає Today.kz з посиланням на прес-службу фінансового регулятора.

В основу графічної композиції монети увійшли два трактування символу черепахи в китайській міфології: черепаха як символ довголіття, удачі та добробуту; і легенда про магічний квадрат Ло Шу, який має потужну захисну силу. На аверсі монети в центральній частині розташовано напис "100 ТЕҢГЕ", що позначає номінал, в обрамленні національного орнаменту.

На реверсі монети зображено черепаху з нанесеним на панцир стилізованим зображенням дев'яти цифр "Магічного квадрата Ло Шу".

Вона виготовлена ​​в біколорному виконанні масою 39,3 грама (кільце - зі срібла 925/1000 проби масою 19,3 грама, диск - з танталу масою 20 грамів). Максимальний тираж - 2,5 тисячі штук.

Монети зроблена відповідно до Угоди про випуск і продаж монет між Національним банком Республіки Казахстан, Монетним двором Польщі та республіканським державним підприємством на праві господарського відання "Казахстанський монетний двір Національного банку Республіки Казахстан".

"Відповідно до зазначеної Угоди частина тиражу (максимально дві тисячі штук) реалізується Національним банком на внутрішньому ринку Казахстану, частина тиражу реалізується Монетним двором Польщі за межами Казахстану", - повідомляє прес-служба Нацбанку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%