Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сбербанк Росії готовий створити міжнародну платформу з кібербезпеки

Четвер, 07 вересня 2017 13:40

Сбербанк готовий створити глобальну міжнародну технологічну платформу обміну інформацією, яка дозволить забезпечити постійний обмін між комп'ютерними групами реагування на надзвичайні ситуації в різних країнах світу і виявляти кібератаки на ранніх стадіях, повідомила прес-служба банку, пише РИА Новости.

"З урахуванням експертизи та накопичених компетенцій Ощадбанк готовий взяти на себе створення глобальної міжнародної технологічної платформи обміну інформацією. Її можна створити за відносно короткий час - 1-2 роки", - йдеться в повідомленні.

"Якщо в 2015 році збиток світового бізнесу від кіберзлочинності становив 400 мільярдів доларів, у 2016-му - 445 мільярдів доларів, то до 2017 року він складе 650 мільярдів доларів! Ми бачимо, що з'являються нові віруси, націлені на підпорядкування інформаційних систем і процесів. об'єктами посягань зловмисників стають і громадяни, і державні структури, громадські та комерційні організації ", - заявив на Східному економічному форумі (ВЕФ) заступник голови правління Ощадбанку Станіслав Кузнєцов, слова якого наводяться в повідомленні.

За словами Кузнєцова, Сбербанк готовий виступити в якості технічного адміністратора платформи, запропонувати зацікавленим структурам приєднатися до неї для оперативного отримання інформації про діяльність злочинних груп, що буде адекватною відповіддю наростання хвилі кіберзагроз.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%