Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Що стане з ринком нерухомості в Казахстані цієї осені

Четвер, 07 вересня 2017 14:30

Нерухомість і питання, пов'язані з нею, залишаються актуальними, що б не відбувалося в країні. Сьогодні вони тим більше цікаві, з огляду на закінчення ЕКСПО і можливу зміну курсу долара. Про те, що ж відбувається на ринку нерухомості, в ексклюзивному інтерв'ю NUR.KZ розповіла експерт у сфері нерухомості, партнер юридичної компанії Ірина Архипова.

Щоб ринок змінився на краще, необхідні зміни в цілому в країні. Це стосується реального зростання в економіці та в доходах населення. Чи відбудеться це восени? Як каже Ірина Архипова, швидше за все - ні.

Об'єктивно потрібно сподіватися нема на зростання, а хоча б на те, щоб зупинити падіння. За словами експерта, сьогодні в країні добре справи йдуть тільки у тих, хто отримує доходи від держави або якимось чином пов'язаний з фінансуванням з бюджету.

"Паніки та продажів цієї осені за викидними цінами не буде однозначно. Навіть якщо долар США буде коштувати 500 тенге і вище. Позбавлятися від житла або бізнесу за безцінь не має сенсу, простіше зняти об'єкт з продажу.

Можливо навіть підвищення цін, тому що при найближчому розгляді вибір об'єктів відповідних конкретному покупцеві невеликий ", - розповідає Ірина Архипова.

Тим, хто не знає, купувати або продавати нерухомість, експерт радить здійснювати операції з урахуванням конкретних планів, не вірити чуткам, і довіряти здоровому глузду, інтуїції. Необхідно вчитися продавати та купувати в будь-який час, незалежно від ситуації.

Незмінно високі ціни на ринку експерт пояснює відсутністю нових гравців. Вони не можуть з'явитися, оскільки у них немає грошей.

"Нерухомість зараз можуть купити тільки ті, хто можуть її згодом продати. Тому самі продавці одночасно є і потенційними покупцями. Вони продають свою нерухомість, щоб купити іншу і вирішити свої фінансові та житлові проблеми.

Ціни знизилися, але продавці не встигають і не готові вчасно коригувати свої пропозиції для укладення реальних угод ", - говорить Ірина Архипова.

Сьогодні ринок нерухомості переповнений і посередниками. Багато агентства закрилися або перебиваються випадковими заробітками - в більшості своїй вони мало що можуть запропонувати своїм клієнтам.

За словами експерта, продавці та покупці самі винні в цьому. Вони намагаються користуватися сумнівними послугами «посередників-метеликів», які працюють на «чесному слові».

Крім цього в мережі сьогодні поширені й помилкові оголошення про нерухомість.

"Кожне друге оголошення можна назвати« фейком ». Недостовірні адреси й фото. Але головне - недостовірні ціни. Мета фейкового оголошення - це низька ціна як «наживка» для покупця ", - ділиться Ірина Архипова.

Зрештою ринок нерухомості обов'язково чекає "хеппі енд", вважає експерт. Через те, що адекватні й розсудливі учасники вміють укладати угоди за будь-якої погоди.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%