Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Знизити штрафи за перевищення швидкості та неправильне паркування запропонували в Казахстані

П'ятниця, 15 вересня 2017 14:30

Знизити штрафи за перевищення швидкості та неправильне паркування запропонували в РК. Про це стало відомо 15 вересня на презентації законопроекту "Про внесення змін і доповнень до Кодексу РК про адміністративні правопорушення". За словами розробників поправок - представників Мін'юсту РК, законопроект передбачає зниження штрафів за незначні порушення ПДР, передає Today.kz.

Проект закону "Про внесення змін і доповнень до Кодексу Республіки Казахстан про адміністративні правопорушення" пропонує вдвічі знизити суми адміністративних штрафів за дрібні порушення ПДР, що не викликають аварійних ситуацій, такі, як неправильне паркування і непристебнутий ремінь безпеки. Суму штрафу за недотримання правил перевезення пасажирів було запропоновано знизити з 10 по п'яти МРП. Штраф за перевищення швидкості на 10 кілометрів на годину також хочуть знизити до п'яти МРП. За виїзд на зустрічну смугу і раніше загрожує позбавлення права на керування транспортними засобами. Однак якщо ця норма буде прийнята, чекати своє водійське посвідчення назад доведеться вже не рік, а тільки шість місяців.

Крім того, пропонується знизити штрафи за порушення ПДР і для пішоходів.

У проекті закону переглянуті види стягнень по 30 складам правопорушень. Запропоновано зниження розмірів адміністративних штрафів за 157 статей.

Документ передбачає внесення змін до 335 статей КОАП, планується додати 28 нових статей.

"Передбачається запровадження інституту скороченого провадження стосовно юридичних осіб, а також щодо правопорушень, зафіксованим спеціальними технічними засобами, що працюють в автоматичному режимі. Цей новий інститут був введений в КОАП в новій редакції, і, згідно з нормами цієї фінансової інституції, протягом семи днів, якщо правопорушення було скоєно фізичною особою, у нього була можливість оплатити суму штрафу в половинному розмірі. Тепер ми пропонуємо розповсюдити цей інститут і на юридичні особи ", - повідомила заступник міністра юстиції РК Заурєш Баймолдіна.

Ці поправки, на думку розробників законопроекту, допоможуть знизити корупційні ризики, підвищити стабільність роботи юридичних осіб.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%