Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп збирається скасувати ядерну угоду з Іраном

Четвер, 21 вересня 2017 09:45

Американський телеканал NBC, посилаючись на джерела з адміністрації президента США, повідомляє, що Дональд Трамп схиляється до того, щоб скасувати ядерну угоду з Іраном, пише Новое Время.

За даними джерел телеканалу, Трамп може зробити заяву щодо скасування угоди після 15 жовтня, коли закінчиться термін для вивчення юристами деталей.

У той же час, телеканал повідомляє, що президент США може змінити своє рішення, якщо на нього вплинуть союзники, які також є учасниками угоди з Іраном.

Раніше глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон заявив, що ядерна угода з Іраном стала провальною, та не принесла очікуваних результатів.

Також президент США Дональд Трамп розпорядився перевірити доцільність зняття санкцій із Ірану відповідно до досягнутої в 2015 році угоди щодо іранської ядерної програми.

На початку 2016 року США та Євросоюз скасували санкції проти Ірану після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) в своїй доповіді заявило, що Тегеран повністю припинив роботу над своєю ядерною програмою.

Влітку 2015 року в столиці Австрії Відні з успіхом завершилися тривалі переговори Ірану і "шістки" міжнародних посередників щодо ядерної програми Тегерана.

Угода Ірану з Заходом стала справжньою історичною подією, яка може змінити геополітичні розклади - президент Ірану Хасан Рухани заявив про відмову країни від намірів отримати ядерну зброю.

Однак, верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї виступив з промовою, в якій припустив, що його країна в майбутньому відмовиться від ядерної угоди в тому випадку, якщо "угода" не буде відповідати інтересам його країни.

У свою чергу, Радбез ООН 20 липня одноголосно схвалив резолюцію на підтримку угоди по атому між Іраном і "шісткою" міжнародних посередників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%