Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна ввела нові санкції проти російських компаній

Четвер, 21 вересня 2017 10:00

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України ввело санкції відносно ряду підприємств групи Єврохім, а також інших російських постачальників міндобрив.

Відповідне рішення закріплене наказом МЕРТ №1383 від 19 вересня, передає Новое Время з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

Санкції, зокрема, введено проти компаній Агроцентр ЄвроХім-Липецьк, Агроцентр ЄвроХім-Краснодар, Агроцентр ЄвроХім-Невинномиськ, Агроцентр ЄвроХім-Волгоград, Агроцентр ЄвроХім-Орел, Єврохім Трейдинг Рус, Невинномиський Азот, МХК Єврохім, Новомосковська акціонерна компанія Азот.

Крім того, МЕРТ ввів санкції проти компаній Галактика, Русагрохім, Босніс, Агрохімуніверсал, Агроцентр-Білгород, Агрохімцентр-Тамбов, Рязаньагрохім, Югагрохім, Зарайська Сільгоспхімія, Аграрник, Целінскагрохімсервіс, Південь-Бізнеспартнер, Агрохімуніверсал, Тандем, Агрохімія, Товариство підтримки фермерських господарств, Балттрейдхім.

Санкції у вигляді зупинення зовнішньоекономічної діяльності таких суб'єктів введені за поданням Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, що напередодні Військова прокуратура Генеральної прокуратури вимагала від МЕРТ ввести санкції проти російських виробників мінеральних добрив.

За даними відомства, кошти, сплачені так званим "ДНР" і "ЛНР" за "розмитнення" міндобрив, у подальшому використовувалися для фінансування незаконних збройних формувань.

Раніше антидемпінгові мита на імпорт сечовини (карбаміду) і суміші сечовини та нітрату амонію походженням з Російської Федерації у розмірі від 4,19% до 31,84% в залежності від виробника повинні були бути введені з 28 лютого 2017 року терміном на п'ять років.

Однак пізніше Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила призупинити дію антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив (карбаміду і КАС) походженням з Російської Федерації.

Втім, у травні набули чинності Антидемпінгові мита на імпорт карбаміду і карбамідно-аміачної суміші (КАС) у розмірі 31,84% з Росії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%