Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Понад дві тисячі атак на сайт EXPO-2017 відбили в дні виставки, Казахстан

Середа, 27 вересня 2017 11:30

За час проведення EXPO-2017 фахівці відділу безпеки відбили тисячі хакерських атак на сайт виставки. Про це під час міжнародної виставки Kazakhstan security system розповів заступник директора з безпеки виконавчої дирекції АТ НК "Астана ЕКСПО-2017" Денис Давидов, передає кореспондент Today.kz.

"Окремим блоком нами були реалізовані заходи щодо забезпечення інформаційної безпеки. За результатами спільної роботи з КНБ і державної технічною службою ми виявили уразливі місця в захисті об'єктів. Було заблоковано близько 700 тисяч шкідливих мережевих пакетів на сайт, знищено близько двох тисяч шкідливих програм: віруси, трояни та інші ", - повідомив Денис Давидов.

Він відзначив високий ступінь і фізичної безпеки EXPO-2017.

"На території виставки були встановлені 14 тисяч датчиків, кожен з яких при спрацьовуванні надсилав сигнал оператору систем. Причому оператор паралельно відразу отримував візуальну та аерографічну інформацію, що дозволяло оперативно оцінити ситуацію і прийняти правильне рішення", - додав спікер.

Повітряний простір над територією EXPO постійно контролювалося системами безпеки. Безпілотні дрони могли курсувати над виставкою і проводити її знімання могли тільки з дозволу служби безпеки. Як розповів Денис Давидов, ними були зафіксовані та припинені 44 випадки несанкціонованого польоту над виставкою.

У серпні була зафіксована масштабна DDoS-атака на сервер сайту expo2017.astana.com. За словами IT-фахівців, зловмисники спробували за допомогою розподіленої атаки з різних IP-адрес вивести з ладу сервер, генеруючи високе навантаження (понад 20 тисяч запитів в секунду).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%