Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

До Держдуми Росії планують внести проект про платну реєстрацію домашніх тварин

Понеділок, 09 жовтня 2017 10:35

Законопроект про ветеринарну безпеку, який визначить порядок платної реєстрації домашніх тварин, можуть скоро внести до Держдуми. Про це заявив РИА Новостям заступник голови комітету з екології та охорони навколишнього середовища нижньої палати парламенту Володимир Панов.

За словами депутата, уряд розробив проект правил з обліку та ідентифікації тварин, зараз завершується його підготовка.

Він додав, що за реєстрацію передбачається ввести плату. "Я навіть не можу сказати, про які цифри йдеться", - зазначив парламентарій.

Панов повідомив, що законопроект закріплює порядок чипування тварин на добровільній основі. "Якщо людина з твариною хоче провести чіпування, будь ласка, чипуй, і, відповідно, це буде зафіксовано вже в державному реєстрі тварин. Або, будь ласка, ти можеш просто в реєстрі зафіксувати факт володіння цією твариною. Тобто це буде на вибір власника, що розумно ", - вважає парламентарій.

Як підкреслив депутат, в документі повинен бути передбачений перехідний період. "Ми з вами прекрасно розуміємо, що почати й сказати:" Шановні власники тварин, за два дні зареєструйте свій тварина "- це неправильно і буде виглядати, скажімо так, нешанобливо", - зазначив Панов.

За його словами, необхідність прийняття даних норм викликана тим, що в 2015 році в межах закону "Про ветеринарію" взяли положення, які передбачають врахування й ідентифікацію кішок і собак. "Тобто вже передбачається, що у нас ця норма повинна діяти на всій території Російської Федерації. Через те, що не був прийнятий підзаконний акт, який дозволяє зрозуміти, як здійснюється (облік домашніх тварин - ред.), то, відповідно, ця норма не була реалізована протягом двох років ", - зауважив він.

Заступник голови комітету Держдуми додав, що уряд вже просили уточнити це питання. За словами зоозахисників, підкреслив Панов, відсутність реєстрації створює умови до того, щоб недобросовісні власники відмовлялися від своїх вихованців або ухилялися від відповідальності, якщо тварина комусь заподіяла шкоду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%