Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Законодавчо регламентувати аутстаффінг планують в Казахстані

Понеділок, 09 жовтня 2017 11:25

У Трудовому кодексі РК планують закріпити аутстаффінг - порядок виведення персоналу за штат компанії. Про це в ході урядової години повідомила міністр праці та соціального захисту населення Тамара Дуйсєнова, передає Today.kz.

"Сьогодні з соціальними партнерами ми вже прийшли до попереднього наступного висновку, що необхідно законодавчо заборонити позикову працю. Це ми повинні внести до Трудового кодексу, але при цьому, щоб ми мали два напрямки можливоого використання позикової праці", - зазначила Дуйсєнова.

За її словами, зокрема, пропонується дозволити можливість прикомандирування працівників від головного підприємства до дочірнього і навпаки.

"При цьому в трудовому договорі повинні бути обумовлені час, терміни, обсяг роботи, і людина повинна отримувати заробітну плату з тієї організації, де він значиться і є штатним працівником, щоб ми могли його соціально-трудові права повністю захищати", - пояснила міністр.

Другий напрямок використання аутстаффінгу пропонується дозволити найм на робрту працівників фізичними особами.

"Це коли приватні агентства зайнятості або рекрутингові компанії направляють громадян на роботу у фізичних осіб в домашні господарства. Тоді приватні агентства повинні прийняти цих людей на себе і потім направляти їх до фізичних осіб для того, щоб були визначені заробітна плата, соціально-трудові права", - пояснила Дуйсєнова.

Вона зазначила, що зараз ці пропозиції будуть внесені на обговорення республіканської тристоронньої комісії, і в разі їх схвалення вони будуть внесені в пакет поправок до Трудового кодексу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%