Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Які дороги стануть платними в цьому році в Казахстані

Вівторок, 24 жовтня 2017 11:36

Як пише Sputnik, плата за проїзд автодорогами Астана - Теміртау та Алмати - Капшагай почне стягуватися в грудні цього року, повідомив міністр з інвестицій та розвитку Казахстану Женіс Касімбєков.

За його інформацією, одним із пріоритетних завдань є впровадження платності на автодорогах республіканського значення. Всього до 2020 року планується ввести платність на 6,5 тисячах кілометрів автодоріг республіканського значення.

"У поточному році будуть завершені роботи по впровадженню платності на республіканських дорогах протяжністю 470 кілометрів. Це Астана - Теміртау (132 кілометри), Алмати - Капшагай (142 кілометри). За цими двома ділянками в грудні будуть повністю завершені будівельно-монтажні роботи, і в тестовому режимі в грудні цього року буде стягуватися плата, в повному обсязі робота по цим двом ділянкам в першому кварталі буде завершена ", - сказав Касімбеков на засіданні уряду в понеділок.

В кінці першого кварталу наступного року планується запустити платність на ділянці Алмати - Хоргос (295 кілометрів).

"За впровадження платності на інших 5,5 тисячах кілометрів. У грудні поточного року завершується розробка проектно-кошторисної документації, і з 2018 року ми можемо почати монтажні роботи. До 2020 року плановані обсяги щорічних зборів становитимуть близько 30 мільярдів тенге", - продовжив міністр.

Вже до кінця 2022 року - початку 2023 року збір збільшиться до 45 мільярдів тенге, що дозволить повністю забезпечити нормативний зміст всієї мережі автодоріг республіканського значення протяжністю 23,5 тисячі кілометрів без виділення бюджетних коштів, сказав Касімбєков.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%