Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США ввели мита на продукцію метзаводів Ахметова та Курченка

Четвер, 26 жовтня 2017 17:42

США ввели мита на продукцію українських метзаводів.

25 жовтня Міністерство торгівлі США ввело попередні антидемпінгові мита на імпорт вуглецевої і легованої катанки з України.

Згідно з матеріалами Комісії з міжнародної торгівлі (ITC) при Мінторзі, розмір мита для українських виробників складе 34,98-44,03%, передає Новое Время з посиланням на  uaprom.

Так, продукція меткомбінату АрселорМіттал Кривий Ріг і Єнакіївського металургійного заводу буде обкладатися митом у 44,03%, тоді як інших виробників - 34,98%.

"Даний розмір мита, введеного проти продукції АМКР і ЄМЗ, пов'язаний з наявністю обтяжуючих обставин з огляду на відмову заводів від повного співробітництва в процесі розслідування", - йдеться в матеріалах комісії.

Крім того, розмір мита для італійських виробників складе 22,06%. Дана міра буде поширюватися на продукцію компанії Ferriere Nord SpA, що входить до Pittini Group, і Ferriera Valsider SpA, яка належить групі Метінвест, а також інших компаній.

Також антидемпінгові мита и введені на дану продукцію виробників з Італії, Південної Кореї, ПАР, Іспанії, Туреччини і Великобританії.

Єнакіївський металургійний завод (ЄМЗ) - металургійне підприємство повного циклу. Входить в холдинг Метінвест. Однак, у березні 2017 року група Рината Ахметова втратив контроль над активами і майном заводу на неконтрольованої території. За даними ЗМІ, ЄМЗ контролюється біглим українським олігархом Сергієм Курченко.

Основними акціонерами Метінвесту є група СКМ Ріната Ахметова (71,24%) і Смарт-холдинг Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією.

Нагадаємо, що раніше Євразійський союз ввів мита для заводів олігарха Сергія Курченко і Ахметова.

Крім того, в кінці серпня Міністерство торгівлі США ввело мита на імпорт продукції Ferriera Valsider SpA (входить до групи Метінвест).

А на початку жовтня на продукцію метзаводів Ахметова ввів мита Євросоюз.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%