Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанці знову зможуть тимчасово ввозити автомобілі з-за кордону

Четвер, 02 листопада 2017 13:53

Це стосується в тому числі й авто з Киргизстану, які не є товарами ЄАЕС і не відповідають вимогам ЄВРО-4.

Жителям Казахстану знову можуть дозволити тимчасове ввезення автомобілів з-за кордону. Це стосується і машин з Киргизстану, які не є товарами ЄАЕС і не відповідають вимогам ЄВРО-4. Про це в інтерв'ю кореспонденту Today.kz в кулуарах пленарного засідання Мажилісу Парламенту РК розповів заступник голови Комітету держприбутків Міністерства фінансів РК Госман Амрін.

Йдеться про те, що Митний кодекс Євразійського економічного союзу, ратифікацію якого 2 листопада схвалили мажілісмени, дозволяє казахам тимчасове ввезення авто з третіх країн. Раніше такою можливістю могли користуватися тільки іноземні громадяни, які прибули на територію республіки.

"Виходить, що громадянин Казахстану може керувати автомобілем з киргизькими номерами, але певний час. З прийняттям нового Митного кодексу з'явиться норма про тимчасове ввезення. Але людина не зможе нескінченно їздити на такому автомобілі, він зобов'язаний буде після закінчення терміну тимчасового ввезення вивезти авто з країни. Але, строго кажучи, закон дозволяє потім його знову завезти в Казахстан, а потім знову вивезти. Однак якщо людина не вивезе автомобіль в зазначений термін, то ми побачимо це по базі, оголосимо в розшук авто і знайдемо ", - розповів Г османів Амрін.

Він зазначив, що в разі порушення термінів тимчасового воза автомобіль буде поміщений на стоянку, а водій - оштрафований.

Амрін додав, що тимчасове ввезення на увазі ряд обмежень, наприклад, автомобіль не можна буде експлуатувати як таксі та в інших комерційних цілях - тільки для особистого користування.

"Це зроблено для того, щоб ви самі, наприклад, як турист, їздили на території Казахстану. Якщо на автомобіль є довіреність, то може їздити. Єдине, такий автомобіль неможливо буде поставити на облік. І на мій погляд, це досить невигідно, людині потрібно буде, скажімо, через кожні три місяці або певний час їздити на кордон, вивозити авто з країни, а потім заново ввозити та оформляти тимчасове ввезення ", - додав Амрін.

Митний кодекс ЄАЕС набере чинності після його ратифікації всіма країнами-членами союзу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%