Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан хоче увійти до «Євразії»

Четвер, 02 листопада 2017 11:53

Женіс Касімбєков повідомив, що Казахстан активно працює за проектом високошвидкісної залізниці з китайською і російською сторонами.

Казахстан активно співпрацює з російськими та китайськими партнерами по проекту високошвидкісної залізниці "Євразія". Нова магістраль з'єднає Європу з Азією, передає Today.kz.

На міжнародній конференції по транспортно-транзитним потенціалом "ТрансЄвразія-2017", яка проходить в Астані, заступник міністра транспорту Росії Алан Лушніков розповів про проект.

"Не можу не сказати про проект майбутнього. Звичайно, ми повинні, дивлячись в майбутнє, не просто озиратися назад і розвивати те, що у нас є. Ми повинні створювати нові проекти. Таким проектом повинна стати вантажно-пасажирська високошвидкісна залізниця" Євразія ". Це унікальний проект, який повинен пройти через всі країни Євразії та Європейського союзу. Це - Пекін, Астана, Москва, Польща і Берлін ", - сказав заступник міністра.

Оцінюється проект "Євразія" в 100 мільярдів доларів. У Росії впевнені, що нова транспортна магістраль дозволить дати "нову якість" в торгівлі між Європою та Азією.

"Компанія" Російські залізниці "розробила попереднє техніко-економічне обґрунтування, ми його зараз уважно розглядаємо, детально обговорюємо це з партнерами по" Євразії "і впевнені, що цей проект зможе дати новий поштовх і для розвитку наших транспортних систем, і для розвитку економіки в цілому ", - підсумував Лушніков.

Інтерес до проекту висловлює і казахстанська сторона. Міністр з інвестицій та розвитку РК Женіс Касімбєков зазначив, що "в цьому питанні з російською стороною йде досить активна співпраця".

"Ми розглядаємо питання можливості (проходження - Прим. Автора) маршруту цієї дороги через Казахстан. Є різні варіанти. Це робота знаходиться на початковій стадії, тому говорити про конкретний маршрут, де пройде, рано. Але ми активно працюємо і з китайською, і з російською стороною за цим проектом. Ми впевнені, що будемо співпрацювати активно ", - сказав міністр.

При цьому Касімбєков підкреслив, що про конкретні терміни реалізації проекту говорити поки рано - "це перспектива не найближчих двох-трьох років".

Тим часом в ЗМІ деяка інформація про "Євразії" вже є.

За графіком "РЖД" будівництво магістралі для пасажирських перевезень має розпочатися в 2018 році та завершитися в 2023-м. У 2026 році планується запустити перевезення вантажів. Прогнозується, що до 2050 року в магістралі буде щорічно перевозитися 20 мільйонів тонн вантажів та майже 37 мільйонів пасажирів.

Якщо дійсно будуть запущені швидкісні потяги, такі, як японський "Сінкансєн" або французький TGV, поїздка з Пекіна в Гамбург займе близько 20 годин. Авіапереліт вимагає приблизно 10 годин.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%