Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Роснефть» буде купувати до 70 відсотків всієї курдської нафти за цінами нижче світових

Вівторок, 07 листопада 2017 10:58

Контракт з Іракським Курдистаном має на увазі купківлю "Роснефтью" 60-70% всієї експортованої регіоном нафти за цінами нижче світових, заявив в інтерв'ю РІА Новини глава комітету з фінансів і питань економіки парламенту автономії Іззат Сабер, пише РИА Новости.

"Ще один пункт контракту:" Роснефть "буде купувати від 60% до 70% від усього експорту нафти Регіону Курдистан за цінами нижче світових", - сказав Сабер, який є також членом комітету з енергетики та корисних копалин регіонального парламенту.

Сума пакету контрактів з російським нафтовим гігантом, за даними співрозмовника агентства, перевищує три мільярди доларів. Один мільярд, стверджує політик, виданий авансом, пішов уряду Іракського Курдистану, яке використовувало його для погашення боргу перед еміратською нафтогазовою компанією Dana Gas. Другий планується вкласти в будівництво газопроводу до турецького Джейхану, третій - в розвиток п'яти нафтових блоків в регіоні.

У лютому 2017 року "Роснефть" і регіональне Іракський Уряд Курдистану підписали угоду про співпрацю в нафтогазовій сфері. Було укладено контракт на покупку і продаж нафти з 2017 по 2019 рік. У вересні сторони провели переговори про можливість участі компанії в проекті по фінансуванню будівництва газопроводу в Курдистані. Очікується, що окрема угода буде підписана до кінця року.

Співробітники воєнізованої охорони біля нафтопереробного підприємства в Іракському Курдистані

"Роснефть" 18 жовтня повідомила, що підписала з урядом Іракського Курдистану документи, необхідні для вступу в силу угод про розподіл продукції (УРП) щодо п'яти блоків, розташованих на території регіону. 20 жовтня "Роснефть" і Іракський Курдистан оголосили про початок реалізації проекту з експлуатації нафтопроводу, частка російської компанії в якому може залишити 60%.

Автономний регіон Іракський Курдистан 25 вересня провів референдум про незалежність від Іраку, на якому за відділення проголосували близько 93% курдів. Багдад не давав згоду на проведення референдуму і не визнав його підсумки.

Багдад після проведення курдами референдуму пішов на ряд заходів санкцій відносно курдського регіонального уряду, а також почав силову операцію на спірних з автономією територіях, в першу чергу в провінції Кіркук. Сторони намагаються вести діалог, однак розбіжності зберігаються по ряду питань.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%