Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані поки не заборонено - експерти про відповідальність за ICO

Четвер, 09 листопада 2017 11:52

Питання юридичного регулювання продажу криптовалют в Казахстані та відповідальності казахстанців за ICO залишаються відкритими. Про це розповіла засновник Blockchainasia club Олена Сєдих на прес-конференції в Казахстанському прес-клубі в Алмати, передає Today.kz.

За її словами, в США використання ICO не заборонено, і громадянин країни може отримати підтримку державних органів в деяких прецедентах.

"У Штатах громадянам не забороняється брати участь в ICO. Забороняється компаніям приймати інвестиції некваліфікованих інвесторів. Якщо компанія прогорить і людина не отримає своїх інвестицій, то у нєї є можливість подати в суд, і країна її підтримає", - розповіла Олена Сєдих.

Для порівняння, в Китаї ринок криптовалюта і технології блокчейна заборонені. У Казахстані закону, що регулює використання блокчейна і криптовалют, немає.

"У Китаї, в принципі, просто заборонили вимовляти слово "ICO". У Казахстані поки не заборонено. Якщо в майбутньому візьмуть якийсь закон, то будемо думати. Але в більшості країн це питання не регулюється", - повідомила Сєдих.

Блокчейн і криптовалюта в Казахстані

13 вересня на пленарному засіданні палати депутат Мажилісу Парламенту РК Аманжан Жамаль запропонував ввести законодавче регулювання блокчейн-технологій та криптовалют в Казахстані. На його думку, використання криптовалют занадто ризиковано, через те, що віртуальні гроші нічим не підкріплені.

30 жовтня стало відомо, що при Міністерстві інформації та комунікацій РК створюють міжвідомчу робочу групу під головуванням заступника прем'єр-міністра Аскара Жумагалієва. Вона буде займатися питаннями впровадження технології блокчейн в Казахстані.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%