Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держдума Росії прийняла пакет законів про чорні списки авіабешкетників

П'ятниця, 17 листопада 2017 13:34

Держдума прийняла в остаточному третьому читанні пакет законів, який дозволяє авіакомпаніям складати чорні списки пасажирів-бешкетників і відмовляти їм у перевезенні, пише РИА Новости.

В даний час Повітряний кодекс передбачає право перевізника в односторонньому порядку розірвати договір повітряного перевезення пасажира (і вантажу) з низки підстав, але статті про право перевізника відмовити в самому продажу квитка немає. Компанія не може зробити цього навіть стосовно пасажира, який вже бешкетував на її рейсах.

"Перевізник або особа, уповноважена перевізником на укладення договору повітряного перевезення пасажира, має право відмовити в укладенні такого договору пасажиру, якщо він внесений даними перевізником до реєстру осіб, повітряне перевезення яких обмежено", - йдеться в прийнятому законі.

Включення пасажира в чорний список буде здійснюватися на підставі адміністративної відповідальності за вчинення на борту правопорушення, що загрожує безпечній експлуатації транспортного засобу.

Разом з тим встановлюється, що відмовити пасажиру в перевезенні не можна, коли документально підтверджується, що єдиним способом транспортного сполучення є повітряне перевезення при: поверненні до РФ; адміністративне видворення за межі РФ, депортації або реадмісії; напрямку до місця лікування або назад; при супроводі пасажира-інваліда до місця лікування або назад, і якщо пасажир прямує на похорон члена сім'ї або назад.

Перевізник, згідно з прийнятим законом, зобов'язаний виключити пасажира з чорного списку через ріку з дати набрання законної сили постанови про призначення особі адміністративного покарання за відповідне правопорушення.

Закон також зобов'язує перевізника в письмовій формі повідомляти пасажира про внесення в чорний список, а також про випадки, при яких йому не може бути відмовлено в укладенні договору повітряного перевезення. Пасажиру надається можливість оскаржити в судовому порядку рішення про включення його до реєстру осіб, повітряне перевезення яких обмежено.

Другим прийнятим законом вносяться поправки до Цивільного кодексу. Вони дозволяють авіаперевізнику не продавати квиток на літак громадянину, включеному в чорний список.

Третій закон передбачає внесення поправок до Кодексу про адміністративні правопорушення. Поправки встановлюють отримання авіакомпаніями повідомлень про штрафи за дебош на борту літака.

Як зазначив глава комітету Держдуми з держбудівництва та законодавства Павло Крашенінніков, раніше були прийняті поправки до Кримінального кодексу, згідно з якими бешкетники на транспорті в залежності від обставин можуть отримати до 8 років позбавлення волі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%