Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Клінтон відкинула звинувачення в уранових угодах з Росією

Четвер, 23 листопада 2017 09:19

Екс-кандидат в президенти США Хілларі Клінтон відкинула звинувачення в тому, що вона була якимось чином причетна до уранових операцій з Росією.

За словами Клінтон, її вини не має в цій ситуації так само, як і в теракті 2012 року в лівійському Бенгазі, який їй довгий час ставили в провину, пише РИА Новости.

"Мають місце свідомі зусилля зі спотворення фактів - наприклад, всі ці звинувачення по Uranium One, які підтримують в робочому стані, не дивлячись на постійні спростування - як з трагедією в Бенгазі, за якими я дала докладні свідчення", - сказала Клінтон в інтерв'ю консервативному радіоведучому Х'ю Хьюїтту.

Республіканці підозрюють, що попередня адміністрація Барака Обами не стала розслідувати передбачувану корупцію при укладенні угоди. Клінтон звинувачували в тому, що вона могла опинитися під впливом Росії через пожертвування, отриманих її фондом від засновника Uranium One Френка Джустри. Джустра пожертвував колишньому президенту США Біллу Клінтону понад 31 мільйони доларів, після того як відвідав разом з ним Казахстан і виграв там конкурс на розробку родовищ уранової руди.

Крім того, у 2008-2010 роках Uranium One пожертвувала Клінтонам в цілому 8,65 мільйона доларів. Нарешті, у 2010 році Білл Клінтон отримав від неназваного "російського інвестбанку" 500 тисяч доларів за виступ в Москві. За даними ЗМІ, банк обслуговував операцію з купівлі Uranium One "Росатомом". Журналісти ряду американських видань зробили висновок, що до фонду родини Клінтон могли потрапити гроші російського уряду, виплачені засновникам Uranium One.

Президент США Дональд Трамп неодноразово критикував міністерство юстиції за те, що воно не розслідує діяльність Клінтон. У той же час спецпрокурор Роберт Мюллер і комітети обох палат конгресу розслідують передбачуване "російське втручання" у вибори в США, а також "зв'язку Трампа з Росією", наявність яких спростували як в Кремлі, так і в Білому домі.

У 2012 році в результаті атаки на посольство в Бенгазі було вбито чотири американці, в тому числі посол США в Лівії Крістофер Стівенс. Республіканці підозрювали Клінтон в тому, що Держдеп не забезпечив безпеку громадян США. Парламентське розслідування не дало жодних результатів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%