Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Звинувачений в домаганнях американський конгресмен не піде у відставку

Четвер, 23 листопада 2017 09:31

Конгресмен-республіканець від Мічігану Джон Коньєрс, якого звинуватили в домаганнях, не піде у відставку, заявив адвокат Коньєрс Арнольд Рід.

Адвокат заявив, що якби всі, кого звинувачують, пішли у відставку, то звільнилося б стільки місць, що це б вирішило проблему безробіття. "Пан Коньеєс не збирається йти у відставку. Якби всі, хто мав справу з "припущеннями", включаючи президента, членів палати представників і сенаторів, пішов у відставку, то навколо зовсім не залишилося б безробітних", - заявив Рід в ефірі CNN, пише РИА Новости.

За його словами, Коньєрс сприймає звинувачення серйозно, але наполягає на своїй невинуватості.

"Пан Коньєрс невинуватий в домаганнях до жінок, які про це заявили. Такого не було", - сказав адвокат.

Раніше портал BuzzFeed повідомив з посиланням на судові документи, що Коньєрс врегулював звинувачення в сексуальних домаганнях, виплативши своїй парламентській помічниці більш як 27 тисяч доларів з грошей платників податків. Коньєрс спочатку заявив, що ніяких звинувачень не врегулював, але потім визнав факт виплат. Досудове врегулювання претензій за американським законодавством не означає визнання провини.

Крім того, ще одна жінка звинувачувала Коньєрса в домаганнях у 2015-2016 роках. Жінка відмовилася від позову після того, як суд не захотів розглядати його в закритому режимі, уточнює BuzzFeed.

Нарешті, газета Washington Post заявила, що вашингтонський адвокат Мелані Слоун звинуватила Коньєрса в домаганнях і образах в 1990-х роках.

Демократ Коньєрс, якому 88 років, був вперше обраний у палату представників конгресу США в 1964 році. Він на даний момент є найстарішим членом палати представників.

Минулого тижня Washington Post повідомляла, що протягом останніх 20 років уряд виплатив понад 17 мільйонів доларів для врегулювання скарг технічних співробітників конгресу.

Останнім часом в США та інших західних країнах розгорілося безліч скандалів, пов'язаних зі зґвалтуваннями або сексуальними домаганнями, в епіцентрі яких виявляються відомі постаті шоу-бізнесу, кіноіндустрії та політики.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%