Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд Росії обговорить законопроекти про податки в нафтовій галузі

Четвер, 23 листопада 2017 10:18

Уряд РФ на засіданні в четвер розгляне законопроекти про податок на доданий дохід (ПДД) в нафтовій галузі, повідомляє прес-служба Кабміну.

Уряд розгляне законопроекти зі змінами до Податкового кодексу і в закон "Про митний тариф", які потрібні для введення ПДД, пише РИА Новости.

У вівторок на нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва про розвиток нафтової галузі міністр енергетики Олександр Новак попросив схвалити законопроекти про ПДД та внести до Держдуми, щоб прийняти їх в першому кварталі 2018 року з набранням чинності нового податку з 1 січня 2019 року.

Як говорилося в доповіді Новака, передбачається, що ПДД буде поширюватися на чотири групи родовищ. Перша група - нові родовища у Східному Сибіру з виробленням менш як 5%; друга - родовища, які користуються пільгою з експортного мита; третя - родовища, що діють в Західному Сибіру з виробленням від 10% до 80% (квота не більше 15 мільйонів тонн на рік за фактичними заявками підприємств); четверта - нові родовища в Західному Сибіру з виробленням менше ніж 5% з сукупними запасами не більше 50 мільйонів тонн на рік.

Базою для обчислення ПДД буде розрахункова виручка від операційної та інвестиційної діяльності з розвідки та видобутку сировини на ліцензійній ділянці, зменшена на величину фактичних витрат, ПДПІ, експортного мита, транспортних витрат і так далі; податкова ставка ПДД - 50%. Для забезпечення бюджетної стабільності збережена сплата ПВКК, але на більш низькому в порівнянні з чинною податковою системою рівні. Для нових родовищ передбачені пільгові податкові умови: пільговий період по сплаті ПВКК, перенесення збитків поточного періоду на майбутні періоди, а також врахування історичних збитків для нових родовищ нових регіонів нафтовидобутку.

Як говорилося в доповіді Новака, для пілотного проекту щодо запровадження ПДД з третьої групи відібрані 35 ліцензійних ділянок "Роснефти", "Лукойлу", "Газпром нафти", "Сургутнефтегаза" і інших компаній.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%