Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Уряд для громадян» Казахстану впроваджує штучний інтелект

Середа, 29 листопада 2017 16:01

У ЦОНах камери будуть стежити за рівнем задоволеності клієнтів за виразами їх облич.

За інформацією Sputnik, технологію штучного інтелекту в сфері надання державних послуг візьме на озброєння державна корпорація "Уряд для громадян", розповів заступник голови правління держкорпорації Серік Кєнжебаєв на конференції "Інноваційні технології управління державою: Цифровий Казахстан" в Астані.

Впровадженню штучного інтелекту буде передувати передача в державну корпорацію платформи електронного уряду eGov.kz, єдиного контакт-центру 1414 і розвиток і формування спільної платформи для забезпечення безперебійного доступу заявника до послуг і сервісів.

Державна корпорація буде накопичувати великі обсяги даних - Big Data - в процесі надання державних послуг. Їх обробка та аналіз допоможуть в удосконаленні послуг і процесів їх надання.

"Завдяки Big Datа і штучному інтелекту будуть аналізуватися звернення громадян і пропонуватися додаткові послуги. Наприклад, ви звернулися за послугою по народженню дитини. В автоматичному режимі вам запропонують супутні послуги. Таким чином знизиться навантаження на контакт-центр, а громадяни будуть отримувати необхідну інформацію в зручному форматі, підказуючи потрібні кроки. В цьому допомагатиме чат-бот, який буде аналізувати профіль громадянина і пропонувати потрібні  послуги ", - роз'яснив Кенжєбаєв.

Також в ЦОНах планується вимірювати рівень задоволеності клієнтів отриманими послугами за допомогою спеціалізованих камер відеоспостереження.

Збір інформації буде йти через біометричне розпізнавання осіб громадян при вході та в залі очікування фронт-офісів. Це буде аналіз загального емоційного стану громадян на вході та виході, а також оцінка і прогноз ситуації у фронт-офісах при штатному режимі, при пікових навантаженнях чи інших тривожних ситуаціях для оптимального координування трафіку громадян.

Втім, фахівці держкорпорації припускають, що відвідування "класичних" ЦОНів людьми буде знижуватися в міру впровадження цифрових центрів самообслуговування населення - e-ЦОНів. Перший цифровий ЦОН запущений 20 листопада в Астані.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%