Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Соціологи дізналися, як росіяни оцінюють економічну ситуацію в Росії

Понеділок, 18 грудня 2017 14:49

Третина росіян вважають, що економічна ситуація в країні вже не погіршиться, випливає з даних моніторингу, підготовленого експертами Інституту соціального аналізу та прогнозування РАНГиДС під керівництвом його директора Тетяни Малєва, пише РИА Новости.

"Оцінка перспектив економічного розвитку як і раніше залишається суперечливою: близько третини населення вважає, що погіршення ситуації вже не відбудеться, і приблизно така ж частка допускає можливість погіршення ситуації протягом двох років або довше", - йдеться в матеріалах.

Згідно з результатами дослідження, в цьому році істотно знизилася частка росіян, які вважають себе серйозно постраждали через несприятливого розвитку економіки - з 31,1% в 2015 році до 20,6% до кінця 2017 року. Однак зберігаються негативні очікування, пов'язані з побоюваннями погіршення особистого і сімейного достатку.

На думку експертів, найменше ризики в сфері зайнятості відчувають ті, хто здобув вищу професійну освіту. Однак і серед цієї групи 16% працівників знаходяться в високоризикованій зоні.

Автори також відзначили, що в кінці року стала більш помітною тенденція ослаблення вже звичному режиму економії населення на товари та послуги. Пожвавлення споживчої активності торкнулося сфери споживання медичних, освітніх та рекреаційних послуг.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%