Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Автоматична реєстрація новонароджених почалася в Казахстані

П'ятниця, 29 грудня 2017 14:57

Пілотний проект з надання проактивних послуг, пов'язаних з народженням дитини, запущений у всіх областях Казахстану.

Як пише Sputnik, заяви на реєстрацію народження нових громадян Казахстану почали надходити автоматично, завдяки інтеграції інформаційних систем. Пілотний проект запущений держкорпорацією "Уряд для громадян" спільно з АТ "Національні інформаційні технології".

Тепер відразу після народження дитини батькам буде надходити SMS-повідомлення з привітанням, а також пропозицією отримати державну послугу з реєстрації народження малюка.

Всі відомості порталу електронного уряду будуть підтягуватися з інформаційних систем різних держорганів, а відсутні - запитуватися в послугоотримувача через SMS-повідомлення.

"Після народження дитини батьки змушені звертатися до оператора центру обслуговування населення для реєстрації народження та отримання свідоцтва, а також призначення допомог і постановки на чергу в дитячий сад. З запуском проактивного принципу надання послуг по народженню казаха більше не доведеться йти в ЦОН або користуватися послугами порталу електронного уряду. Всі необхідні послуги він отримає за допомогою SMS-повідомлень. Однак для того, щоб отримувати SMS від egov.kz необхідно здійснити прив'язку номера мобільного телефон до вашого ІІН в особистому кабінеті ", - розповів Мурат Жуманбай, директор департаменту зі зв'язків з громадськістю держкорпорації "Уряд для громадян".

Він додав, що до 17.00 за часом Астани 192 жінки отримали SMS-повідомлення з пропозицією отримати послуги в проактивному форматі.

У проактивному форматі буде надаватися композитна послуга "Народження дитини". А це означає, що відправити телефоном можна буде і номер рахунку для оформлення допомоги по народженню і дані для постановки на чергу в дитячий сад. Заявнику залишиться тільки забрати готове свідоцтво про народження або замовити його доставку до дому.

Перехід до проактивного надання державних послуг "Уряд для громадян" здійснює за дорученням прем'єр-міністра Бакитжана Сагінтаєва.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%