Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінсільгосп Казахстану збирає пропозиції фермерів та аграріїв щодо поліпшення експорту

П'ятниця, 05 січня 2018 12:56

Як повідомляє Sputnik, віце-міністр сільського господарства Казахстану Нуржан Альтана звернувся до фермерів і аграріїв країни з проханням направити йому пропозиції щодо поліпшення експортного потенціалу республіки.

За його словами, основний фактор, який сковує казахстанське виробництво в агропромисловому комплексі - це невеликий внутрішній ринок. Єдиним правильним рішенням є - вихід на зовнішні ринки. Експорт до Китаю, в країни Перської затоки та Європу.

Альтана нагадав, що в міністерстві сільського господарства він керує одним з найскладніших напрямів - питання експорту.

"Ми поставили перед собою завдання дослідити ситуацію, зрозуміти проблеми та знайти шляхи їх вирішення, провели мозкові штурми в форматі семінарів, які проходили за участю всіх сторін: бізнесу, держслужбовців, експертів, і вчених", - написав на своїй сторінці в Facebook Нуржан Альтана і додав, що за підсумками дослідження проблем розвитку експорту профільним відомством розробляється спеціальна дорожня карта з розвитку експорту продукції АПК.

Також віце-міністр озвучив прогноз щодо збільшення експорту тваринницької продукції в ОАЕ на 30-50%, Китай на 20% і погодженням ветеринарних вимог до яловичини та живої великої рогатої худоби з Іраном і Саудівською Аравією.

"Друзі, розкриття експортного потенціалу агропромислового комплексу - найважливіше завдання. Оскільки ми зараз працюємо над проектом дорожньої карти щодо розвитку експорту, прошу тих, кому це цікаво, активно підключатися до цього питання", - звернувся до читачів Альтана і попросив направляти думки, ідеї та пропозиції щодо поліпшення експортної політики Казахстану.

Відзначимо, що за даними віце-міністра сільського господарства, в порівнянні з 2016 роком зростання експорту продукції АПК у 2017 становило 11% (з 1 580,3 мільйона доларів до 1 758,2 мільйона доларів).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%