Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Депутат попросив кандидатів в президенти Росії роздати росіянам криптовалюту

Вівторок, 09 січня 2018 10:57

Депутат Законодавчих зборів Ленінградської області Володимир Петров звернувся до всіх кандидатів в президенти РФ з проханням включити до своїх передвиборчих програм пункт про створення і розвиток вітчизняної криптовалюти, яку можна було б безкоштовно роздати всім дієздатним громадянам Росії, пише РИА Новости.

"Незалежно від ваших політичних поглядів і переконань, з якими ви прийняли рішення йти на президентські вибори, прошу вас включити в свою передвиборчу програму пункт про створення і розвиток вітчизняної криптовалюти", - йдеться в тексті листів Петрова, який знаходяться в розпорядженні РИА Новостей.

Політик наголошує, що деякі країни вже заявили про початок дослідницьких робіт з питання створення власних національних криптовалют, що дають нове джерело доходів як для населення, так і для наповнення бюджету. Однак, на його думку, Росія не входить в їх число, "ризикуючи відстати у справі вивчення та впровадження нових технологій". Проте, РФ, на думку Петрова, "все ще має хороші шанси стати лідером у галузі криптовалют і просування даної технології".

"Як один з прикладів підвищення рівня життя кожного громадянина нашої країни я міг би привести прийняття рішення і реалізацію створення обмеженої кількості кріпторублів - наприклад, виходячи з прогнозної кількості громадян Россійской̆ Федерації 150 мільйонів, при цьому роздавши безкоштовно по такому крипторублю кожному дієздатному громадянину", - зазначає Петров.

На думку депутата, чим більше криптовалюта залучена в реальний обіг, тим вище її ринкова капіталізація. У разі прийняття Центробанком дозволу розрахунків криптовалютою виключно через кріпторубль, його капіталізація виросте в кілька разів і дасть можливість прямого контролю ЦБ всіх легальних розрахунків всередині Росії.

"У разі прийняття керівниками суб'єктів тільки можливості допуску оплати криптовалюта громадського транспорту, такого як метрополітен, дасть не тільки зростання капіталізації національної криптовалюти, але і величезний поштовх щодо розвитку IT-сервісу метрополітену в масштабах всієї країни", - йдеться в листі політика.

На думку Петрова, будь-який чиновник районного рівня може дати можливість запустити масу стартапів на основі блокчейн, просто давши допуск до прийняття національної криптовалюти в МФЦ.

При цьому, вважає він, "довівши настільки незначними діями криптообіг національної валюти, наприклад, до 10% від ВВП на душу населення, кожен громадянин нашої країни стане багатшим мінімум на 2500 доларів, а це мінімальна прогнозована капіталізація безоплатно отриманого крипторубля".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%