Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Операторам зв’язку в Казахстані заборонять заводити абонентів «в мінус»

Вівторок, 09 січня 2018 11:52

Помилкові натискання клавіш, помилкові посилання повідомлень і інша необережна дія не приведуть до підключення небажаних послуг.

У Казахстані зміняться правила надання послуг зв'язку. Після вступу нововведень в силу оператори не зможуть знімати гроші з рахунків абонентів і заводити їх "в мінус". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр інформації та комунікацій Даурєн Абаєв, передає Today.kz.

За словами глави відомства, поправки покликані вирішити багато проблем, які "довгий час хвилюють абонентів стільникового зв'язку".

"Нові правила не дозволяють операторам зв'язку надавати послуги за відсутності коштів на особовому рахунку, особливо це стосується послуг роумінгу. Так ми запобігаємо діям операторів зі створення "мінуса "на балансі абонентського номера", - повідомив Абаєв.

Міністр додав, що на стільникових телефонах казахстанців НЕ буде сигналу з'єднання beep, який "примусово" встановлювався при дзвінках на перенесені на інші мережі номера.

"Тепер встановлення перед сигналом виклику додаткових акустичних сигналів і пауз стане можливим виключно за заявою абонента. Також вирішено проблему нав'язування абоненту додаткових послуг зв'язку шляхом введення ussd команди або виправляння SMS-повідомлень. Тепер помилкове натискання клавіші, помилкового виправляння повідомлення або інша необережна дія не призведе до підключення небажаних послуг ", - пише міністр.

За словами Абаєва, повний текст документа буде опублікований в ЗМІ найближчим часом, а через 10 днів після цього оновлені правила наберуть чинності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%