Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

А навіщо розмінюватися на дрібниці: приватні інвестори в Росії купили ТЕС для майнінгу криптовалют

П'ятниця, 12 січня 2018 10:19

Приватні інвестори в Росії вперше придбали електростанцію для майнінгу криптовалют, пише газета "Комерсант" з посиланням на джерела.

За їх словами, нові власники ТОВ "Губахінська енергетична компанія" (ДЕК), яку "Т Плюс" Віктора Вексельберга продала в кінці грудня, можуть використовувати потужності для створення дата-центру і майнінгу криптовалют.

За офіційними даними, покупцем активу у "Т Плюс" виступила Надія Сіманова, однак, за даними видання, реальним покупцем став Олексій Колесник, в кінці грудня очолив ТОВ "ДЕК". Раніше він керував комітетом природних ресурсів в мінприроди Татарстану.

В ДЕК входять Кизеловская ГРЕС в Пермському краї потужністю 23,6 МВт і Сарапульського ТЕЦ в Удмуртії (10 МВт). "Т Плюс" продавала станції окремо: ГРЕС за 30 мільйонів рублів, а ТЕЦ і міські мережі - за 129,3 мільйона рублів. В "Т Плюс" відмовилися назвати покупця активів газеті.

Колесник підтвердив виданню, що розглядає варіант з майнінгу криптовалют, але радше на майданчику в Удмуртії, тоді як основний проект - створення дата-центру. Він додав, що до прийняття законодавчої бази впритул займатися криптовалюта не планує.

На громадській раді при Мінфіні РФ 28 грудня був представлений законопроект про регулювання цифрових активів в РФ. У законопроекті дається визначення криптовалюта, майнінг і ICO (процедурі первинного розміщення токенів). Фінальний варіант законопроекту про регулювання криптовалюта в РФ, відповідно до доручення президента Володимира Путіна, повинен бути підготовлений в першому півріччі 2018 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%