Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росіяни подадуть позови до Apple через уповільнення роботи iPhone

Понеділок, 15 січня 2018 14:53

Юристи NLF Group і Lex Borealis на початку цього тижня подадуть позови до корпорації Apple в інтересах російських користувачів, які зіткнулися з навмисним уповільненням роботи смартфонів iPhone не самих останніх поколінь, повідомляє в Інтерфакс з посиланням на газету "Комерсант".

Як повідомили виданню в цих юридичних компаніях, заяви планується подати до Тверського суду Москви та інші суди. У юристів вже є перший пул позивачів - близько десяти чоловік, і в разі успішного результату справи вони розраховують довести їх кількість до кількох сотень. NLF Group оплачує судові витрати позивачів в обмін на частку в матеріальної компенсації.

Представники власників смартфонів вважають, що уповільнення роботи пристроїв Apple за законом "Про захист прав споживачів" слід тлумачити через те, що "очевидний недолік товару". За їх словами, головне завдання позовів - визнання незаконної практики подальшого погіршення споживчих властивостей пристроїв.

В кінці грудня з'явилася інформація про те, що Apple навмисно гальмує роботу телефонів минулих поколінь. Корпорація визнала це, пояснивши, що уповільнює роботу iPhone для продовження терміну їх служби та запобігання раптових відключень. Вона пообіцяла знизити вартість негарантійної заміни батареї з $ 79 до $ 29. Як підрахував банк Barclays, компанія може понести через це збитки в $ 10 млрд, повідомляв Business Insider. При цьому знос акумулятора вважається однією з головних причин покупки нових моделей iPhone.

Проте до того моменту користувачі в США, Ізраїлі та Франції почали подавати в суди десятки позовів проти Apple, готуються до судових розглядів і в інших країнах.

При цьому російські експерти, опитані газетою "Коммерсант", вважають, що виграти в цій суперечці буде непросто, через те, що доведеться довести злий умисел Apple.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%