Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії запрацював сайт Putin2018

Понеділок, 15 січня 2018 15:18

Заробив сайт передвиборного штабу Володимира Путіна президентської кампанії 2018 року, на головній сторінці порталу намір російського лідера керувати країною ще один термін пояснюється цитатою з телеінтерв'ю: "довести справу до логічного завершення", пише РИА Новости.

Як повідомив прес-секретар виборчого штабу Андрій Кондрашов, розробка та підтримка сайту Putin2018.ru обійдеться в півтора мільйона рублів. 

Девізом кампанії Путіна сайт проголошує "Сильний президент - сильна Росія". На головній сторінці фотографія чинного президента РФ і його вислів: "Якщо я за щось беруся, я намагаюся довести справу або до логічного завершення, або, як мінімум, привести цю справу до максимального ефекту". Цими словами Путін в жовтні 2011 року - тоді він працював на посаді глави російського уряду, але заявив про бажання балотуватися в президенти - пояснив відповідний намір в інтерв'ю трьом російським телеканалам. На збережених в мережі скріншотах головної сторінки кандидатського сайту Putin2012.ru присутній той же вислів, що і на нинішньому порталі виборчого штабу.

Росія сьогодення і майбутнього - під таким заголовком на головній сторінці розміщено значну кількість інформаційних повідомлень, об'єднаних у вкладці "досягнення": ліквідація черг у дитячі садки, зниження рівня злочинності, зростання експорту продукції сільського господарства та інші позитивні зміни, що відбулися в країні в останні роки. При натисканні на слово "майбутнє" список новин змінюється і відвідувачеві сайту пропонується ознайомитися з висловлюваннями президента, що стосуються найближчої перспективи.

Розділ "Щоденник кампанії" містить всі основні новини про участь кандидата у передвиборних перегонах, починаючи з дня офіційного старту кампанії 8 січня і включає інформацію про відвідування Путіним штабу і кількості зібраних підписів.

На сайті також в алфавітному порядку містяться дані про довірених осіб, затверджених ЦВК. Очікується, що їх повний список буде готовий в кінці січня.

Рубрика "Біографія" коротко розповідає про життєвий і професійний шлях Путіна. Тут підкреслюється, що він "у виборах бере участь шляхом самовисування за підтримки широкого кола політичних партій і громадських організацій". Далі описуються головні кар'єрні етапи. Також повідомляється, що Путін є кандидатом економічних наук, володіє німецькою та англійською мовами та має двох дочок.

На сайті кандидата у вкладці "Команда підтримки" представлені спільноти прихильників Путіна в різних соціальних мережах - "ВКонтакте", "Однокласники", Facebook, Instagram. Найбільше посилань надано на сторінки в соціальних мережах "ВКонтакте" і Instagram. При цьому, як наголошується на сайті, всі групи є неофіційними спільнотами підтримки Путіна і в структуру штабу не входять. Раніше повідомлялося, що передвиборний штаб вирішив відмовитися від створення власних спільнот в соціальних мережах.

Охочі, зайшовши на сайт, зможуть стати волонтерами штабу, заповнивши спеціальну форму. Після того як анкета буде спрямована, кандидату у волонтеру потрібно буде пройти співбесіду, потім буде визначено функціонал, і тільки після цього доброволець приступить до роботи в штабі. Волонтери діляться на кілька категорій: ті, хто працює безпосередньо в штабі, медіа-волонтери, які допомагають в організації передвиборних заходів, а також ті, хто спостерігає від кандидата за виборчим процесом в день голосування, і прихильники, які відповідають за інформацію на особистих сторінках в соцмережах, спілкування з друзями про кандидата і виконують щотижневі завдання.

В окремій вкладці "Контакти" можна дізнатися телефон штабу кандидата, адреса громадської приймальні, а також ознайомитися з керівництвом штабу - співголовами та керівними працівниками апарату. Тут же надана контактна інформація регіональних штабів по всіх округах.

На сайті також будуть з'являтися анонси заходів штабу та кандидата, що вимагають попередньої акредитації представників ЗМІ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%