Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Приватизація в Казахстані: названо основні цікаві інвесторам об’єкти

Четвер, 18 січня 2018 13:49

В уряді Казахстану назвали компанії, купівлею яких найбільш зацікавлені інвестори в рамках проведеної в Казахстані приватизації, передає кореспондент Today.kz.

"Основна зацікавленість інвесторів, звичайно, до 47 великих компаній фонду" Самрук-Қазина ", які будуть реалізовані через IPO - КТЖ, КМГ, АТ" НАК "Казатомпром", АТ "Самрук-Енерго", Air Astana, АТ "Казпочта" і АТ "НГК" Тау-Кен Самрук ". Залежно від прийнятих рішень по стратегії IPO цих компаній, розмір очікуваних надходжень може становити від 3,5 до 5,5 мільярда доларів, тобто досить велика сума", - повідомив Жумангарін.

Він також повідомив, що в цьому році в цілому очікується приватизація 10 компаній в нафтогазовій галузі, 11 - в залізничній, чотири - в атомній галузі, вісім - в енергетичній, п'ять - в цивільній авіації, чотири - в оборонній промисловості й ще п'ять копаній з інших галузей економіки.

Віце-міністр фінансів Берик Шолпанкулов зазначив, що всі продані в 2017 році об'єкти реалізовані вище оціночної вартості.

"І на цей рік планується 126 об'єктів (приватизувати - Прим. автора), за винятком тих великих об'єктів, які були оприлюднені моїм колегою. І в цьому плані хотілося б відзначити, що серед них немає збиткових підприємств. Якщо якась компанія не буде для бізнесу цікава, то вона підлягає ліквідації. І, перш за все, хочеться відзначити, якщо компанія не цікава для бізнесу, то це, в першу чергу, через конкуренцію, тому об'єкт не цікавий для теперішньої інфраструктури бізнесу. І в цьому ми нічого поганого не бачимо, в цьому плані ми просто розчищаємо участь держави на ринку ", - додав Шолпанкулов.

Віце-міністр також підкреслив, що всі продані в 2017 році об'єкти були реалізовані вище оціночної вартості. Загальний обсяг надходжень склав 7,4 мільярда тенге, де основна частина коштів була виручена з продажу об'єктів республіканської власності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%