Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд РФ вирішив створити опорний банк для держоборонзамовлення і держконтрактів

Четвер, 18 січня 2018 15:52

Як пише INTERFAX.RU, уряд РФ прийняв рішення про створення опорного банку для здійснення операцій за державним оборонним замовленням і великими державними контрактами, йдеться в повідомленні Мінфіну.

Необхідні корпоративні процедури для передачі банку у власність РФ будуть завершені найближчим часом, відзначається в повідомленні.

Опорний банк буде основною кредитною організацією по роботі із засобами держоборонзамовлення та великих держконтрактів, включаючи здійснення банківського супроводу, проведення розрахунків з підрядними організаціями - оборонними підприємствами, а також їх кредитування.

За розміром, наявностю розгалуженої мережі відділень і низки інших характеристик банк "буде оптимально підходити для ролі опорного банку для роботи із засобами держоборонзамовлення і великих державних контрактів", наголошується в повідомленні.

У грудні міністр фінансів РФ Антон Сілуанов пояснював, що функціонал комерційного банку, який влада хоче залучити до обслуговування держзамовлення, допоможе Федеральному казначейству краще відстежувати весь ланцюжок витрат.

На питання про те, який банк може бути обраний для цих цілей, він відповів, що це не публічна інформація.

"Ми нещодавно вивчали досвід Татарстану, де їх казначейство разом з банком" Ак Барс "здійснює контроль за проходженням коштів по всьому ланцюжку від видачі до "цвяха". Тому хочемо залучити можливості використання кредитної організації для відстеження проходження коштів, не тільки авансів, як це зараз робить Казначейство, а й більш глибоку кооперацію. Для цього нам необхідно залучити комерційний банк, і ми над цим працюємо ", - зазначив міністр.

У вересні агентство Bloomberg повідомило, що російські чиновники з метою мінімізації ризиків, що виникли після прийняття санкційного закону в США, почали обговорювати створення нового держбанку для кредитування "оборонки" або ж перехід на її пряме фінансування з Казначейства.

Спецбанки можуть стати одними з "дочок" ЗЕБ, повідомила в кінці жовтня газета "Комерсант". Тоді мова йшла про Связь-банк. У грудні джерела "Інтерфаксу" на фінансовому ринку повідомили, що базою для створення спеціалізованого банку може стати інша "дочка" ЗЕБ - банк "Глобекс".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%