Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держдума Росії прийняла закон про класифікацію готелів

П'ятниця, 19 січня 2018 11:19

Держдума Росії прийняла в остаточному, третьому читанні законопроект про поетапне введення обов'язкової класифікації готелів за принципом зірковості, пише РИА Новости.

Стверджувати класифікацію готелів, гірськолижних трас і пляжів будуть державні органи, відповідальні за туристичну сферу. Закон набирає чинності з січня 2019 року.

Проект передбачає обов'язкове присвоєння готелям певної кількості зірок. З 2019 року під дію правила підпадуть готелі, в яких понад п'ятдесят номерів, з 2020 року - більш як п'ятнадцять номерів, а з 2021 року - всі готелі.

Зараз подібна класифікація ведеться добровільно.

Також закон забороняє готелю працювати, якщо їй не присвоїли певну категорію.

Атестат організацій, яким займуться класифікацією готелів, буде діяти три роки. Вони зможуть працювати по всій Росії, проте повинні будуть повідомляти владі кожного регіону, де будуть оцінювати готелі.

Перелік таких організацій буде вести уповноважений федеральний орган виконавчої влади.

Документ підготував Мінкультури після відповідного доручення президента. У грудні 2016 року його внесли на розгляд уряду, а в березні 2017 Держдума прийняла його в першому читанні.

Цілі проекту

Як заявив глава комітету з фізичної культури, спорту, туризму та у справах молоді Михайло Дегтярьов, головна мета проекту - підвищити якість послуг в галузі.

"Сьогодні більша частина ринку перебуває в тіні. Дрібні гравці не платять податки, не хочуть надавати якісні послуги, не отримують свідоцтва про акредитацію ... Ми хочемо, щоб турист отримував хорошу і якісну послугу за прийнятні гроші", - сказав Дегтярьов.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін запропонував провести консультації з фракціями про спеціальні слухання з цього питання. Він попросив представника уряду в нижній палаті парламенту Олександра Синенко долучитися до роботи.

"З огляду на, що тут багато наносного, ми виходимо з того, що нам потрібно для себе розуміти й позицію уряду і, відповідно, ситуацію в регіонах, і з урахуванням всього цього комплексу питань ми могли б вийти на прийняття рішення, яке однозначно захистить і права громадян, і з іншого боку вибудує зрозумілу систему роботи хостелів ", - заявив Володін на пленарному засіданні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%