Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нові послуги з’являться в ЦОНах Казахстану

П'ятниця, 19 січня 2018 12:53

Держкорпорація має намір впровадити послуги, пов'язані з перейменуванням вулиць, оформленням інвалідності та перереєстрацією авто.

Глава державної корпорації "Уряд для громадян" Аблайхан Оспанов розповів про плани щодо впровадження декількох нових електронних послуг, пов'язаних у тому числі з оформленням інвалідності, адресним регістром і перереєстрацією автомобілів, передає кореспондент Today.kz.

Він зазначив, що план заходів за всіма трьома послугами затверджений, зараз йде його реалізація.

"Життєвий приклад: перейменували вулицю. Громадянин звертається в ЦОН, ми направляємо запит в архітектуру і вам видається довідка про зміну адреси. Громадянин надає довідку в ЦОН і змінює дані про нерухомість", - сказав Аблайхан Оспанов після брифінгу в Уряді РК.

Оспанов зазначив, що після перейменування вулиць вносяться зміни в адресний регістр, і ці відомості автоматично повинні потрапляти в державну базу даних, щоб в адресному довідці виводився нову адресу.

Також, за його словами, в майбутньому планується введення послуги "оформлення інвалідності".

"На сьогодні це вразливий прошарок населення. Ми з Мінпраці, з місцевими виконавчими органами домовилися, і після встановлення інвалідності усі послуги будуть надаватися step-by-step, тобто людину забезпечать коляскою або слуховим апаратом. Йому не треба буде бігати", - додав Оспанов.

Він зазначив, що повідомляти людей про можливості отримання тієї чи іншої послуги будуть через SMS-повідомлення. Також планується автоматична передача даних від судів в департамент юстиції для виготовлення свідоцтва про розірвання шлюбу.

Так, в першій половині 2018 року буде запроваджено новий підхід до перереєстрації автотранспорту - укласти угоду про продаж і замовити номери на автомобіль можна буде в Інтернеті.

"Один з хороших проектів, який сподобається всім громадянам - це електронна перереєстрація автотранспорту. Зрозуміло, традиційно вона залишиться, але тим, хто не хоче витрачати час на очікування виготовлення техпаспорта в спецЦОНах, ми будемо пропонувати таку послугу - тобто людина заходить на портал, вибирає покупця, який підтверджує себе через ЕЦП. Авто проходить перевірку за всіма обліками: штрафи та податки. Після оплати держмита, вибору держномера поліційні приймають рішення. На першому етапі в будь-якому випадку необхідно буде приїхати до спецЦОНу на п'ять хвилин, щоб криміналіст звірив номер кузова, але МВС опрацювала питання про скасування в майбутньому необхідності звірки для авто, які більше трьох - п'яти років експлуатуються в Казахстані. І тоді немає вже необхідності відвідувати спецЦОН ", - розповів глава держкорпорації.

Він також поінформував, що проект змін до нормативно-правових актів для введення цих послуг вже підготовлений.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%