Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Новий Податковий кодекс Казахстану приверне 4 трлн тенге інвестицій

П'ятниця, 19 січня 2018 14:53

Реалізація нового Податкового кодексу не призведе до втрат у бюджеті та посприяє притоку додаткових інвестицій в розмірі 4 трлн тенге. Про це на прес-конференції в Службі центральних комунікацій повідомив віце-міністр національної економіки Руслан Далеєн, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Розрахунки по втратах велися. Поясню, ми повинні вважати всі втрати, незалежно, умовні вони чи ні. Що таке умовні? Наприклад, якщо банк буде прощати громадянину (заборгованість. - Ред.), то 10% йому не потрібно буде утримувати з суми вибачення, це ж умовні доходи. Якщо вам пробачать мільйон тенге, ви ж його не отримаєте? Вам же його простили. А банк повинен 10%, або 100 тис  утримати. Відповідно, робиться оцінка і вважаються умовні втрати. Прямі втрати при розрахунку Податкового кодексу складають 24 млрд тенге, і ці ж 24 млрд тенге повернулися назад у вигляді збільшення низки невеликих ставок, скасування пільг, інших стимулів на ВЕЗ. Наприклад, компанією "Астана жана калу" відповідно до низки поправок КПП були повернуті. Таким чином, 24 втрати, 24 надходження додатково - ефект нульовий. Втрат для бюджету немає », - пояснив Руслан Далєн.

Як додав віце-міністр, при верстці бюджету на 2018 рік втрати закладені не були, «тобто негативно новий Податковий кодекс не вплине».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%