Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Думські комуністи ініціювали вихід Россі з СОТ

Понеділок, 22 січня 2018 14:09

Як пише INTERFAX.RU, депутати фракції КПРФ внесли до Держдуми законопроект про вихід РФ зі Світової організації торгівлі (СОТ).

Відповідний проект закону розміщений в базі діяльності Держдуми в п'ятницю.

У проекті закону пропонується "визнати таким, що втратив силу Федеральний закон від 21 липня 2012 року "Про ратифікацію протоколу про приєднання Російської Федерації до Марракешської угоди про створення Світової організації торгівлі організації 15 квітня 1994 року ".

Також комуністи пропонують денонсувати протокол про приєднання Російської Федерації до Марракешської угоди про створення Світової організації торгівлі від 15 квітня 1994 року, підписаний в Женеві 16 грудня 2011 року.

Автори вважають, що федеральний закон №126-ФЗ від 21 липня 2012 року "Про ратифікацію протоколу про приєднання РФ Федерації до Марракешської угоди про створення Світової організації торгівлі організації 15 квітня 1994" був прийнятий Федеральними Зборами РФ з порушенням регламенту, оскільки "Протокол про заснування СОТ не був представлений ні Державній Думі, ні Раді Федерації, більш того, він не був переведений на російську мову".

У пояснювальній записці зазначається, що "наслідки вступу Росії до СОТ не були прораховані, юристи для міжнародного арбітражу не були підготовлені".

"У СОТ вступають держави, які виробляють готові товари, але Росія вступила до СОТ всупереч логіці, в той період, коли готових товарів країна не експортувала", - йдеться в проекті закону.

"У 2012 році експорт продовольчих товарів становив $ 16,7 млрд, текстилю - на $ 770 млн, озброєння і транспортних засобів - на $ 26,5 млрд. Ці обсяги з невеликими коливаннями збереглися до 2016 року. В такому випадку, яка ж роль СОТ, якщо експорт не збільшився? ", - вказується в супровідних матеріалах.

Вийшовши з СОТ, "Росія нічого не втратить, навпаки, отримає свободу в економічній діяльності, яка послужить прискоренню розвитку країни і її економіки", вважають автори проекту закону.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%